Cine este Natalia Intotero, noul ministru al românilor de pretutindeni. A fost profă de română

Ultima actualizare:

    Natalia-Elena Intotero este noul ministru al românilor de pretutindeni, aceeași funcție din care a demnisionat înainte de alegerile europarlamentareFOTO: adevarul.ro
Natalia-Elena Intotero este noul ministru al românilor de pretutindeni, aceeași funcție din care a demnisionat înainte de alegerile europarlamentareFOTO: adevarul.ro

Natalia-Elena Intotero este noul ministru al românilor de pretutindeni, aceeași funcție din care a demnisionat înainte de alegerile europarlamentare. Românii de rând nu o cunosc prea bine și nici numele nu sună neaoș românesc. Uite cine este Natalia-Elena Intotero și ce avere are!

Pleacă ai noștri, vin ai noștri. Este celebra zicere a lui Constantin Tănase. Este și cazul noului ministru al românilor de pretutindeni. Natalia-Elena Intotero a depus din nou jurământul în această calitate, din care a demnisionat înainte de alegerile europarlamentare.

Natalia-Elena Intotero, biografia

Social-democrata are o poveste ca a Cenușăresei. A început modest, ca educator, apoi profesor de școală generală într-un orășel de munte, iar acum este din nou ministru.

  • Natalia-Elena Intotero a fost ministru în funcţie în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (înfiinţat în ianuarie 2017), depunând jurământul la Palatul Cotroceni pe 29 ianuarie 2019. Înainte de alegerile europarlamentare și-a dat demisia, iar acum a depus din nou jurământul față de țară.
  • S-a născut la 14 ianuarie 1976 (43 de ani), în localitatea Brad, județul Hunedoara. Este deputat PSD la al doilea mandat.
  • Ea şi-a făcut debutul în politică în 2009, când a deţinut funcţia de secretar de stat la MAE, ocupând ulterior acelaşi post la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
  • Însă, până în martie 2009, a fost director la Școala Generală ”Horea, Cloșca și Crișan” din localitatea Brad, iar înainte a fost profesor de școală generală.
  • În 2006, a terminat Facultatea de Limbă şi Literatură Română - Limba şi Literatura Engleză, absolvind totodată şi Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii "Spiru Haret” Bucureşti.
  • Natalia Intotero mai este absolventă a Cursului Postuniversitar la Institutul Diplomatic Român, a studiat la Colegiul Naţional de Apărare, precum şi Managementul Educaţional.
  • Prima funcţie politică a obţinut-o în martie 2009, când a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Ulterior, a fost director adjunct la Colegiul Naţional "Avram Iancu" Brad şi profesor, din mai 2012 deţinând, până în decembrie 2012, funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru românii de pretutindeni.
  • Din decembrie 2012, este deputat şi vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă.

Natalia-Elena Intotero, familia

Natalia Elena Intotero (43 de ani) este căsătorită cu un om de afaceri italian, pe numele lui Michele Massimiliano Intotero. Acesta s-a lansat în afaceri în 1997, în orașul Brad (Hunedoara) când a deschis societatea Maximilian Impex SRL, o firmă care are ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, Natalia Intotero și soțul ei dețin șase terenuri în localitatea Brad, trei mașini (BMW X3, VW Passat, Porsche Panamera) și o motocicletă Kawasaki Vulcan 650 CC.

La capitolul clădiri, este menţionat că Michele Massimiliano Intotero şi SC MAXIMILIAN IMPEX SRL deţin trei spaţii comerciale/de producţie în Brad, în timp ce Natalia Intotero are împreună cu soţul său o casă cu o suprafaţă de 100 mp.

Social-democrata are şi 129.000 de lei într-un cont, 72.200 de lei primite din dividente, dar şi un credit la BCR în valoare de 22.000 lei, scadent în 2020.

Citește și

Cine este Răzvan Cuc, din nou ministru la Transporturi. Ce avere are

Eugen Teodorovici este dator pe viaţă. Ce sume uriașe a împrumutat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net