Cine este Lucian Heiuș, propus ministru de finanțe: crește oi și are patru mașini

heius-lucian.jpg

deputatul pnl lucian  heius, portret
Lucian Heiuș ar putea ajunge șef peste finanțele românilor

Cine este Lucian Heiuș, Ministrul de Finanțe propus în Guvernul Cîțu, ce a scris în CV, ce avere are, ce funcții a ocupat de-a lungul timpului – toate aceste informații se regăsesc pe siteul Camerei Deputaților. Iată, pe larg, toate detaliile despre cel care va avea grijă de banii țării, dacă Guvernul va fi învestit de Parlament.

Cine este Lucian Heiuș: CV, avere, carieră politică

Lucian Heiuș este singurul nume nou care completează lista miniștrilor Guvernului Cîțu. Deputatul are 55 de ani, s-a născut în Orăștie, este de profesie inginer și a intrat în politică în anul 1999. Pentru cunoscători, el este fostul șef al Fiscului din Timișoara.

Lucian Heiuș, CV

Potrivit news.ro, Lucian Heiuş, propus pentru a ocupa funcţia de Ministru al Finanţelor Publice, este deputat de Hunedoara şi a intrat în politică în 1999. Inginer de profesie, Heiuş a lucrat în sectorul privat până în 2005, ulterior având mai multe funcţii de conducere în direcţiile de Finanţe Publice din Hunedoara şi Timiş.

Lucian Heiuş, propus pentru portofoliul Finanţelor Publice în locul premierului desemnat Florin Cîţu, este absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic din Cluj-Napoca şi al Facultăţii de Management Turistic şi Comercial din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” Bucureşti.

parlamentul-romaniei.jpg

parlamentul romaniei, imagine panoramica
Parlamentul va trebui să acorde sau nu votul de încredere pentru noul Guvern

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, începând cu anul 1990, ministrul propus pentru Finanţe a lucrat la Întreprinderea de Vagoane Arad ca inginer, apoi la două societăţi pe acţiuni profilate pe producţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte din blană naturală, până în anul 2005 când a fost angajat la Direcţia Finanţelor Publice Hunedoara ca director executiv.

Din octombrie 2012 până în martie 2013 a condus Uzina Mecanică Orăştie, apoi, timp de trei luni, în 2013, a fost director executiv al Camerei Agricole Judeţene Hunedoara, iar în iunie 2013 a obţinut funcţia de director general adjunct în Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia Generală a Domeniilor Reglementate Specific.

În august 2013 a devenit director general la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara şi a rămas în cadrul acestei instituţii până în noiembrie 2015. În calitate de deputat, a adresat cinci întrebări şi interpelări, are 83 de propuneri legislative dintre care 13 au fost votate ca legi, a depus şase declaraţii politice scrise şi are 22 de luări de cuvânt.

Lucian Heiuș, declarația de avere

Conform declaraiei sale de avere, Heiuş are două terenuri agricole şi două terenuri intravilane în judeţul Hunedoara, un apartament în Deva, două case în Orăştie şi o casă de vacanţă într-un sat din Hunedoara. El mai deţine și patru autoturisme: o Suzuki Samurai, fabricată în 1992, un Volkswagen Touareg, din 2007, Un Nissan Terano II, din 1999 și o Mazda CX7, din 2012. Toate mașinile au fost cumpărate prin contract de vânzare cumpărare.Conform declaraiei sale de avere, Heiuş are două terenuri agricole şi două terenuri intravlane în judeţul Hunedoara, un apartament în Deva, două case în Orăştie şi o casă de vacanţă într-un sat din Hunedoara.

În anul 2019, ministrul propus al Finanţelor declara că deţine 43 de oi de pe urma cărora a obţinut ca producător individual un venit de 14.000 de lei, titluri la o societate fără activitate din Deva şi că are un credit de aproape 29.000 de euro contractat în 2018 şi scadent în 2033.

Loading...

Citește și

  • Florin Cîţu a fost desemnat prim ministru de preşedintele Klaus Iohannis, miercuri (26 februarie). Florin Cîţu trebuie să aleagă o echip şi un program de guvernare într-un timp cât mai scurt, potrivit declaraţiilor preşedintelui Klaus Iohannis. Procedura parlamentară va demara la începutul săptămânii viitoare.

  • florin citu

    Cine este Florin Cîțu, premierul desemnat al României, pare a fi întrebarea care stă pe buzele tuturor. Ce a făcut el pe scena politică, prin ce s-a remarcat ca ministru de finanțe, ce-l recomandă ca prim ministru, ce avere a strâns, de ce tocmai el a fost nominalizat de Klaus Iohannis în fruntea Guvernului? Iată tot ce trebuie să știi despre Florin Cîțu, unul dintre cei mai virulenți opozanți ai PSD-ului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1