Cine e tânărul care traduce prin semne mesajele lui Iohannis și Arafat. Povestea lui, o lecție de modestie rară

Ultima actualizare:

    Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specialăfoto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne
Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specialăfoto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne

România se află în stare de urgență din data de 16 martie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar de atunci autoritățile comunică periodic decizii, ordonanțe de interes național, cum este și cea mai recentă, Ordonanța Militară 2 din data de 21 martie, care vine cu o serie de restricții pentru români. Nu se poate să nu-l fi remarcat, la televizor, pe bărbatul care interpretează mesajul autorităților pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a apărut aseară o poveste pe care mulți dintre noi ne-am fi dorit să o auzim mai devreme. Postarea îi este dedicată lui Bogdan, tânărul care îi ajută și pe cei surdo-muți să înțeleagă mesajele autorităților, dar și cum să se protejeze în plină pandemie de coronavirus. Cel mai recent l-am văzut pe Bogdan sâmbătă, 21 martie, în timpul conferinței de presă de la sediul Ministerului de Interne, alături de Raed Arafat (secretar de stat MI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență), Marcel Vela (ministrul de Interne) și Bogdan Despescu (secretar de stat MI). Redăm integral mesajul de pe Facebook, mesaj care scoate la lumină un om modest, bun și responsabil, care poate fi o inspirație pentru mulți dintre noi. Povestea despre Bogdan vine ca un pansament în aceste zile apăsătoare, dar pe care este important să le petrecem acasă.

"Am o singura rugăminte, îmi puteți da o masca de protecție pentru acasă?"

Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România.El este cel care ne ajută de fiecare dată când avem nevoie ca mesajele noastre să ajungă și la oamenii cu dificultăți de auz.Un om de o modestie remarcabilă a venit după prima noastră transmisie live și ne-a spus:- Vă mulțumesc!- Pentru ce, Bogdan?- Pentru că m-ați chemat și ați dat astfel, unei categorii aparte de oameni, șansa de a afla cum trebuie să se protejeze în această perioadă.- Noi îți mulțumim pentru că din timpul tău liber vii să ne ajuți.- În zilele acestea nu există timp liber! Mă bucur că pot face asta!- E miezul nopții ai cu ce să te întorci acasă?- Nu vă faceți probleme, vă rog! Mă descurc. Dar am o singura rugăminte, îmi puteți da o masca de protecție pentru acasă? Am grijă de o pisică pe care trebuie să o duc zilnic la tratament și as vrea să mă protejeze când ies din casă. Contra cost sau o să cumpăr una și v-o aduc data viitoare!Dar noi am auzit doar "Data viitoare", din care am înțeles angajamentul și dorința unui om cu suflet mare de a contribui la efortul pe care cu toții îl facem pentru limitarea îmbolnăvirilor.El este Bogdan. Un român care și-a asumat să ne ajute dintr-un motiv pe care poate încă nu și l-a căutat, dar pe care noi i l-am găsit: din patriotism.Mulțumim, Bogdan!

Citește și:

Fratele Danei Rogoz, medic de boli infecțioase, apel tranșant: «Țineți acasă toate persoanele de peste 70 de ani»

În Italia mor aproape 800 de oameni zilnic. Vreţi să ajungem şi noi aşa? Respectaţi regulile!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net