Cine e Sevil Shhaideh, propusă premier de PSD. E de religie musulmană, iar Dragnea este nașul ei

Ultima actualizare:

    Sevil Shhaideh este urmărită penal în dosarul BelinaFoto: Mediafax
Sevil Shhaideh este urmărită penal în dosarul BelinaFoto: Mediafax

PSD și ALDE au propus-o premier pe Sevil Shhaideh. Ea a fost ministru al Dezvoltării Regionalie, în 2012, și timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Județean Constanța.

Sevil Shhaideh este cea care l-a înlocuit pe Liviu Dragnea ca ministru al dezvoltării regionale în 2015, după ce actualul lider al PSD a demisionat după ce a fost condamnat.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, iar în 1987 a absolvit Acadamia de Științe Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică. În 1995 și 2001, a obținut specializările expert în administrație publică și manager ONG la organiazația internațională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs la TUV Institution.

Sevil s-a căsătorit în 2001 cu Akram Shhaideh, iar presa a scris că nași de cununie i-au fost Liviu Dragnea și Nicușor Constantinescu, conform Mediafax. Cu toate acestea, Dragnea a afirmat că în relegia musulmană nu există termenul de naș și că el a fost „martor”. Liviu Dragnea și Sevil Shhaideh se cunosc de 16 ani.

Declarația de avere

Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei. 

În declaraţia de avere a acesteia este menţionat şi un împrumut de 20.000 de euro acordat de către soţul său, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide, şi ramburat în septembrie 2014. De asemenea, la secţiunea ”datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat în anul 2012 şi scadent în 2017.

Veniturile obţinute de Sevil Shhaideh în anul fiscal precedent depăşesc 300.000 de lei, din care 56.364 de lei reprezintă salariul de la Ministerul Dezvoltării, iar 247.800 de lei a încasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări) la EximBank SA. Soţul lui Sevil Shhaideh, Akram, a obţinut un venit anual de 46.149 de lei ca angajat al Regiei Autonome Judeţene Drumuri şi Poduri Constanţa şi 826 lei în calitate de consilier în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Soțul lui Sevil Shhaideh are apartamente în Siria

Pe când era Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh a omis să menționeze, în declarația de avere completată în 2015, trei apartamente aflate în Siria, pe care soțul ei le-a declarat în 2014, pe vremea când era consilier la Ministrul Agriculturii, potrivit adevarul.ro.

„Doamna Shhaideh va fi premierul, iar eu voi fi responsabilul politic. Eu aveam dreptul legitim să fiu premier”

„Eu aveam dreptul legitim să solicit pentur mine funcţie de premier. Dar am ţinut cont de două lucuri, de afirmaţiile repetate ale preşedintelui şi, în plan principal, nu secundar, de legile în vigoare. Nu vreau să încep un mandat prin forţarea legii. O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat dreptul să fiu premier. Am vrut un om în care să am încredere totală, iar eu să-mi asum răspunderea pentru acţiunile guvernamentale, nu un om care să-şi facă un proiect personal. Nu va fi un guvern de vedete”, a declarat Liviu Dragnea, la ieșirea din Palatul Controceni, după consultările pe care le-a avut cu președintele Klaus Iohannis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net