Cine e cea de-a 56-a victimă de la Colectiv. Avea doar 18 ani

ioana_victoria_geambasu.jpg

victime colectiv ioana victoria geambasu
Ioana Victoria Geambașu era în stare critică
Foto: Arhiva personală

Luni dimineața (16 noiembrie), bilanțul crunt al tragediei incendiului din clubul „Colectiv” a ajuns la 56 de morți, după ce o tânără a decedat la Spitalul Sfantul Ioan din Capitală. Este vorba despre Ioana Victoria Geambașu, în vârstă de 18 ani. Tânăra se afla în stare critică, cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului și cu arsuri pe căile respiratorii. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

Ioana Victoria Geambașu a fost rănită grav în incendiul care s-a produs în noapte de 30 spre 31 octombrie în clubul „Colectiv” din Capitală. Fata avea arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corpului, dar și arsuri aeriene, care au dus la complicații majore. Originară din orașul Mizil (județul Prahova), Ioana era olimpică la matematică, potrivit Adevărul. Mama tinerei este medic chirurg. Ioana a absolvit Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil şi a promovat bacalaureatul cu media 9.51. Tânăra își dorea să devină un arhitect de succes.

În spitalele din București mai sunt internate în prezent 52 de persoane, 12 dintre acestea fiind în stare critică. Luni (16 noiembrie) dimineață se pregătea un alt pacient pentru a fi transferat, de la Bagdasar-Arseni, la o unitate sanitară din Germania. În total, în spitalele din străinătate au fost transferați 30 de pacienți în stare gravă.

Secretarul de stat Raed Arafat avertiza, duminică (15 noiembrie), că bilanțul victimelor ar putea crește în următoarele zile: „Va începe perioada de complicații ale infecțiilor și ale altor tipuri de complicații la unii pacienți. De aici pot să spun că, din păcate, încă este posibil să mai avem decese în rândul celor care sunt în țară și în rândul celor care sunt în afara României".

loading...
Loading...

Citește și

 • incendiu colectiv

  Luni (16 noiembrie) bilanțul dramatic al tragediei de la Colectiv a crescut. O pacientă internată la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală a decedat. Era în stare critică și avea arsuri pe căile respiratorii.Surse medicale susțin că tânăra care și-a pierdut viața avea 18 ani.

 • victime club colectiv

  Din păcate, vineri (13 noiembrie), bilanțul crunt al tragediei de la Colectiv a ajuns la 55 de morți, după ce o tânără transferată la o unitate sanitară din Germania a pierdut lupta pentru viață. Loredana Dărescu a fost transferată la începutul săptămânii, la 10 noiembrie, însă medicii germani nu au mai putut face nimic pentru ea.

 • club colectiv raniti catalin scanteia

  La mai bine de două săptămâni de la tragedia din Colectiv, medicii sunt încă în alertă. În spitalele din Capitală se află internaţi 62 de răniţi, 14 dintre aceştia fiind în stare critică şi gravă.

 • victime colectiv incendiu morti

  Miercuri (11 noiembrie), bilanţul crunt al tragediei de la Club Colectiv a ajuns la 50 de morţi. Vlăduţ Roberto Andy a murit chiar de ziua lui. Tânărul ar fi împlinit 19 ani în această zi. Era internat la un spital din Chelmsford, în Marea Britanie. Băiatul avea arsuri de gradul II şi III, pe 60 la sută din suprafaţa corpului.

 • straini decedati in clubul colectiv

  53 de oameni au murit în urma tragediei care a zgudit întreaga Românie. Printre victime, se află şi doi străini decedaţi în incendiul din clubul Colectiv: Ayberk Manci, un turc şi Tullia Ciotola, o italiancă. Cei doi au pierdut lupta cu moartea, deşi medicii au făcut tot ce au putut pentru a-i salva.

 • inspectori isu arest preventiv contestatie dna

  Curtea Militară de Apel București a admis astăzi o contestație a DNA și a decis arestarea preventivă a Antoninei Radu, inspector în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), pusă sub acuzare în cazul incendiului de la club Colectiv. Curtea a hotărât ca și celălalt inspector ISU, George Matei, acuzat în același dosar, să rămână în arest preventiv, scrie Agerpres.

OKMAGAZINE.RO0
1
OKMAGAZINE.RO: 0
OKMAGAZINE.RO1