Purtarea măștilor, obligatorie în cinci județe. Premierul Orban atacă decizia

masti_obligatorii.jpg

Purtarea măștilor este obligatorie dar cei care încalcă decizia nu pot fi sancționați
Purtarea măștilor a fost impusă dar cei care încalcă decizia nu pot fi sancționați
Citeste tot despre: 

Măștile de protecții devin obligatorii începând de astăzi în județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș. Premierul Ludovic Orban a atacat decizia și a anunțat că nu este de acord cu ea.

Comitetele pentru Situații de Urgență din județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș au hotărât vineri 3 aprilie să introducă obligația pentur toți locuitorii care ies din case de a-și acoperi fața cu orice fel de mască de protecție. Concret, este vorba de expunerea în spațiile publice, transportul în comun, magazine și farmacii. Decizia vine după ce secretarul de stat în Ministerul de Interne, medicul Raed Arafat a transmis în urmă cu câteva zile un mesaj pe Facebook prin care îndemna toți românii să nu mai iasă din casă fără să își acopere gura și nasul indiferent dacă există sau nu vreun simptom de coronavirus. Europarlamentarul PSD Tudor Ciuhodaru de profesiu medic de ugență este și el unul dintre cei care au cerut public introducerea obligativității purtării măștilor. În alte două județe, Prahova și Cluj, autoritățile au anunțat că analizează măsuri similare dar vor anunța luni ce au hotărât.”

Premierul Ludovic Orban atacă obligativitatea purtării măștilor

"Nu pot să impui această obligativitate atât timp cât nu există capacitate de protecție și posibilitatea de a achiziționa la prețuri decente cantități de măști necesare. Improvizațiile nu cred că fac bine. Pentru cetățeni cred că trebuie să poarte așa numitele măști chirurgicale și care nu sunt pentru intrarea în contact cu persoane care sunt infectate (…) Sigur că este bine să se poarte măști, dar noi încercăm să fixăm obligații atunci când ele pot fi puse în practică”, a declarat la digi24.ro premierul Ludovic Orban.

 

Citiți și

 

Cum se protejează vedetele de la Hollywood de coronavirus. Măști, mănuși și stocuri de cumpărături

 

Speculă cu măști chirurgicale! Prețul lor s-a triplat în farmacii

 

Loading...

Citește și

  • Călătorii care pleacă, sâmbătă, din Gara de Nord Bucureşti către Sinaia/Braşov şi Iaşi vor primi gratuit măşti chirurgicale, precum şi o sticluţă cu spirt sau un săpun pentru curăţarea mâinilor şi un set de reguli simple pentru prevenirea infectării cu virusul A/H1N1.

  • coronavirus la microscop

    Virusul ucigaș depistat la sfârșitul anului trecut în China face noi victime, numărul deceselor ajungând la 25. Mai mult, pentru a evita răspândirea sa, autoritățile locale au închis, după localitatea Wuhan, încă două orașe: Huanggang și Ezhou. Iată tot ce trebuie să știi despre coronavirus: cauze, simptome și cum se tratează!