Cinci întrebări fără răspuns după crima de la metrou. A ucis fără să-i stea cineva în cale

Ultima actualizare:

    Este de necrezut că ucigașa a reușit să-și continue drumul cu metroul, după ce a încercat să ucidă o femeie la Costin Georgian
Este de necrezut că ucigașa a reușit să-și continue drumul cu metroul, după ce a încercat să ucidă o femeie la Costin Georgian

Crima de la metrou, din 12 decembrie a îngrozit întreaga țară! O femeie, care din primele informații reiese că ar avea probleme psihice, a împins o fată de pe peron, pe șină, chiar în momentul în care trenul intra în stație. În urma tragediei, încă rămân câteva întrebări fără răspuns până în acest moment.

Este aproape de necrezut cum această femeie, deși a încercat să omoare un om într-un spațiu public, supravegheat, a reușit să meargă mai departe (posibil cu metroul) și să ajungă într-o altă stație, unde și-a desăvârșit intențiile sinistre.

De ce nu erau agenți de pază la locul crimei?

În mod normal, toate stațiile de metrou ar trebui să fie supravegheate atât de camere de filmat, cât și de agenți de pază, care să patruleze pe peroane pentru a fi atenți la siguranța călătorilor. Cei mai mulți pot fi întâlniți în stațiile Universitate și Piața Unirii, care sunt cele mai frecventate noduri subterane de comunicație, dar în alte stații, cum ar fi cea de la Costin Georgian, există un singur paznic, care stă doar la intrare să „supravegheze” validarea cartelelor de acces. În situația în care unul sau mai mulți agenți de pază ar fi fost martorii incidentului de la Costin Georgian, aceștia ar fi putut să o rețină și să o predea imediat polițiștilor. Chiar și în lipsa acestora, cineva ar fi trebuit să vizualizeze constant imaginile transmise de camerele de supraveghere și să ia legătura cu paznicul din metrou (care la fel, nu se știe dacă era prezent), pentru a o prinde pe suspectă (din informațiile trunchiate, reiese că ucigașa s-a urcat în metrou și a mers până la stația Dristor, unde a înfăptuit crima).

De ce nu au intervenit martorii (dacă au văzut tragedia)?

Polițiștii anchetează în acest moment crima și încearcă să înțeleagă firul evenimentelor care au dus la o tragedie. Cel mai neclar aspect este legat de faptul că nimeni nu a intervenit să o ajute pe Alina Ciucu (25 de ani), fata însărcinată care a decedat. În stația Dristor, colonadele de pe lateralele peronului împiedică foarte mult vizibilitatea în spațiul dintre linia de demarcaj și calea ferată. Chiar și în condițiile în care ar fi fost mai multe persoane în jur, tot le-ar fi fost greu să observe tragedia. Odată ce metroul intră în stație, spațiul dintre colonade și tren este foarte mic, astfel că ucigașei i-a fost foarte ușor să-și omoare victima.

De ce nu a oprit-o nimeni pe criminală la stația Costin Georgian?

În stația Costin Georgian au existat persoane în jur care ar fi ajutat-o pe prima victimă a Magdalenei Șerban (suspecta) să scape de agresoare, coroborat cu faptul că s-a luptat cu ea. Cum de nimeni din jur nu s-a gândit să o imobilizeze pe criminală sau măcar să sune imediat la poliție? Momentan, este neclar dacă suspecta s-a urcat la Costin Georgian în același metrou care intra în stație, dar tragedia care a urmat, la scurt timp după acest incident, ne determină să credem că Magdalenei nu i-a blocat nimeni calea.

De ce a fost prinsă criminala atât de târziu?

În timp ce anumite surse apreciază că Magdalena Șerban a fost identificată destul de repede, lipsa paznicilor în stații și posibila neimplicare a martorilor au determinat ca suspecta să fie arestată abia la câteva ore după tragedie. În tot acest timp, ea ar fi putut să mai ucidă și alte persoane, inclusiv copii, care sunt cei mai vulnerabili în astfel de situații sau ar fi putut la fel de bine să părăsească orașul.

De ce boală psihică suferă suspecta?

Din primele informații obținute la audieri, reiese că Magdalena Șerban ar avea probleme psihice, dar nimeni nu știe cu certitudine ce diagnostic ar avea. Polițiștii spun că femeia nu are antecedente medicale de această natură, ceea ce înseamnă că nu se află în evidența niciunui medic psihiatru. Persoanele care suferă de probleme psihice severe, mai ales cele care au tendințe sinucigașe și ucigașe, nu trebuie să umble neînsoțite și nu trebuie lăsate nesupravegheate. La audieri, ea a mărturisit că nu are o locuință stabilă și doarme pe unde apucă (în ultima perioadă, la un prieten). Chiar și în situația în care ea ar avea certificat medical psihiatric, în cazul comiterii unei crime, autoritățile tot nu pot lua măsuri concrete, din cauze legislative și administrative. Persoanele cu probleme psihice grave pot fi cel mult internate pentru o perioadă de timp, apoi responsabilitatea revine celui care o îngrijește, indiferent de acțiunile acelei persoane.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net