Cinci ani de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, niciun proces: "Fiul nostru a devenit un dosar"

Ultima actualizare:
Bogdan Gigină
Bogdan Gigină

Părinţii poliţistului Bogdan Gigină îşi plâng fiul zi şi noapte. Şi tot ce le-a mai rămas este să-i răzbune mortea. Îl consideră vinovat pe Gabriel Oprea, pentru care copilul lor deschidea coloana oficială, toamna târziu, pe o ploaie torenţială, când nu era vreme de motocicletă. Nici acum, după 5 ani de la tragedie, n-a început procesul.

Au trecut cinci ani de la cumplitul accident în care poliţistul Bogdan Gigină, care avea doar 28 ani, şi-a pierdut viaţa în coloana lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier şi ministru de Interne. Nici acum nu a început procesul în care fostul demnitar este acuzat de ucidere din culpă. Pe 9 iulie, la Curtea de Apel Bucureşti, a avut loc ultima confruntare dintre acuzare şi apărare în procedura de cameră preliminară. Asta după ce Tribunalul Bucureşti ajunsese la concluzia că rechizitoriul întocmit de procurori respectă rigorile şi a dispus începerea judecăţii propriu-zise. Ceea ce înseamnă că procesul ar trebui să înceapă şi să fie stabilit primul termen.

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

”Este momentul să înceapă judecata. Numai noi ştim ce este în sufletul nostru ca părinţi”, a spus Cornel Gigină, tatăl lui Bogdan, citat de stirileprotv.ro.  Dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă a fost plimbat pe la Parchet şi prin instanţe, iar părintele poliţistului mort la datorie este de părere că a fost tergiversat pentru ca vinovaţii să nu plătească. ”O nouă zi, o nouă înfăţişare, o nouă dezamăgire... 5 ani de zile fără dreptate, fără justiţie! A mai fost un termen la instanţă, termen care însă nu va face dreptate acestui dosar, ci doar va stabili unde se judecă! Sunt 5 ani de când avocaţii inculpatului Oprea, reprezentanţii părţilor responsabile moral şi material de decesul fiului nostru, fac contestaţii la contestaţii, ca să nu se afle adevărul, evident din acest dosar. Băiatul nostru, Bogdan, a devenit un dosar! Un dosar de nedreptăţi vechi de 5 ani! De cinci ani Oprea ne spui cât eşti de nevinovat şi atunci te întreb: de ce nu dai voie acestui dosar să intre pe rol? Sperăm din tot sufletul să se facă dreptate în final, dreptatea noastră din păcate o face doar Dumnezeu!”, a scris Carmen Gigină, mama agentului de la Brigada Rutieră, pe pagina sa de Facebook. 

Fostul ministru Gabriel Oprea nu se consideră vinovat 


    Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Teribilul accident s-a întâmplat pe 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, pe Calea Ştirbei Vodă, din Capitală.  Ploua cu găleata, era întuneric, iar Bogdan Gigină deschidea cu motocicleta coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Era zorit prin cască, iar în timp ce gonea pe carosabilul ud cu 84 km/h, după cum s-a stabilit în timpul anchetei, a derapat pe marcajul lucios de la trecerea de pietoni, a pierdut controlul şi a ajuns în groapa adâncă de trei metri, săpată pe mijlocul străzii şi nesemnalizată. Fostul ministru Gabriel Oprea nu se consideră vinovat şi a transmis presei un comunicat în care arată că se întorcea de la o activitate de securitate naţională, care avusese loc la o unitate militară din Băneasa şi că poliţistul a fost atenţionat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existenţa gropii nesemnalizate din carosabil.  

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net