Cifre “electrice” la Cluj! Festivalul Untold 2016 a adus venituri de 25,1 milioane de euro

cluj_arena.jpg

festival untold 2016, cluj, concerte, public
Publicul a umplut "Cluj Arena" în toate cele trei nopţi ale Festivalului Untold
Foto: "Adevărul"

Trei nopţi albe, 300.000 de fani entuziasmaţi, ritmuri nebune şi un oraş devenit capitala europeană a muzicii elecronice sunt reperele Festivalului Untold, derulat între 4 şi 7 august pe “Cluj Arena”. Un calcul arată că veniturile generate de eveniment se ridică l anu mai puţin de 25,1milioane de euro.

Organizatorii au susținut că anul trecut, în cele patru zile ale primei ediţii a Festivalului Untold, au fost obţinute venituri de 20 de milioane de euro, bani proveniţi din cazare, masă şi diverse sesiuni de shopping. Calculul a fost făcut astfel: persoanele din alte județe și din străinătate (75% din totalul participanților - 180.000 de persoane) au cheltuit câte 100 de euro (18 milioane de euro în patru zile), iar clujenii (25% din totalul participanților - 60.000 de persoane) au lăsat la festival câte 35 de euro (2,1 milioane de euro în patru zile). Conform directorului de comunicare al Untold, Adrian Chereji, la ediția de anul acesta au participat peste 300.000 de persoane, iar procentul celor din Cluj și din alte județe este asemănător. În condiţiile în care suma cheltuită de fiecare participant a rămas aceeaşi şi folosind algoritmul de calcul din 2015, putem trage concluzia că participanții din afara Clujului (225.000 de persoane) au cheltuit 22,5 milioane de euro la Untold, iar clujenii - 2,6 milioane de euro.  În total, veniturile aduse în această vară de Untold ajung la 25,1 milioane de euro.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

 

Loading...

Citește și

  • Armin van Buuren, olandez

    Momentul cel mai intens al celor trei nopţi “electrice” de la Festivalul Untold a fost show-ul magic oferit sâmbătă noapte de Armin Van Buuren. Faimosul DJ olandez a urcat pe scena de pe “Cluj Arena” la 2.30 şi a plecat la 7.00, după patru ore în care cei 80.000 de spectatori au fost în delir. La finalul show-ului, vedeta a făcut un gest neaşteptat.