Chiriile au explodat pentru vizita Papei Francisc la Blaj

Ultima actualizare:

    Papa Francisc  va veni în România  între 31 mai – 2 iunie
Papa Francisc va veni în România între 31 mai – 2 iunie

Vizita Papei Francisc la Blaj, în 2 iunie, va aduce peste 100.000 de pelerini în municipiul din judeţul Alba. Deja, marile hoteluri au fost rezervate integral, iar chiriile la particulari au explodat. Un apartament a ajuns să coste şi 1.100 de euro pe noapte.

Aproape jumătate dintre pelerini ar urma să asiste la evenimentul istoric de pe Câmpia Libertăţii, unde se va desfăşura sujba de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici martiri în perioada comunistă, scrie adevarul.ro. O asemenea cifră de participanţi va însemna o presiune uriaşă pentru tot ceea ce înseamnă unităţi de cazare din toate oraşele aflate în apropierea Blajului. Chiar dacă cea mai mare parte a pelerinilor vor ajunge cu trenul sau cu autocarele şi vor pleca în aceeaşi zi, tot mai rămân foarte mulţi participanţi care vor dori să se cazeze o noapte sau două. 

La Blaj, situaţia a devenit explozivă. Apartamentele care mai sunt libere sunt oferite cu preţuri ce pleacă de la 300 de euro pentru perioada vizitei Papei. Pentru un apartament de lux se solicită chiar 1.100 de euro. O garsonieră aflată lângă Câmpia Libertăţii este închiriată cu 500 de euro. Anunţul este următorul: ”Închiriez garsonieră în regim hotelier pe perioada Vizitei Papei Francisc la Blaj. Situată la «Punctul Zero» faţă de Câmpia Libertăţii unde va avea loc celebrarea liturghiei în care vor fi beatificaţi episcopii greco-catolici martiri. În locaţie se pot caza maximum 2 persoane în regim self catering. Imobilul se află la etaj 1, cu vedere panoramică asupra Câmpiei Libertăţii”. Spaţii de cazare mai ieftine se mai găsesc în oraşele apropiate de Blaj: Alba Iulia, Aiud, respectiv Mediaş şi Sibiu.

La Alba Iulia, două dintre cele trei hoteluri mari (Cetate şi Parc) au fost complet rezervate, în cea mai mare parte de către Mitropolia Greco-Catolică de Blaj pentru invitaţii din ţară şi din străinătate. Cel de-al treilea hotel important, Transilvania, nu a avut solicitări speciale pentru vizita Papei Francisc la Blaj, dar este rezervat deja aproape complet. Cu sume cuprinse între 150 lei şi 400 de lei pot fi închiriate apartamente, mai mult sau mai puţin luxoase.

7 episcopi martiri vor fi beatificaţi

Papa Francisc va sosi pe Câmpia Libertăţii pe 2 iunie,  în jurul orei 10,30 şi va oficia Divina Liturghie şi ceremonia de beatificare a şapte episcopi martiri greco-catolici, informează adevarul.ro. Accesul pe Câmpia Libertăţii din Blaj, locul de desfăşurare a Sfintei Liturghii susţinute de Suveranul Pontif se va face pe baza unor bilete nominale, distribuite gratuit în parohii şi a documentului de identitate al fiecărei persoane. Pelerinii care nu vor avea acces pe Câmpia Libertăţii vor putea să urmărească slujba pe ecrane uriaşe amplasate în câteva zone ale oraşului. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net