Chiar african de eşti, în România te topeşti!

Ultima actualizare:

    Actorul Victor Yila a învăţat să se îmbrace complet în alb în zilele fierbinţi
Actorul Victor Yila a învăţat să se îmbrace complet în alb în zilele fierbinţi

Am trăit s-o vedem şi pe asta! Actorul de culoare Victor Yila (46 de ani), născut în Congo şi stabilit în Bucureşti de peste 20 de ani, susţine că suportă cu greu valul de căldură care pârjoleşte România de mai bine de o lună. În timp ce în Capitală termometrele au înregistrat şi 38 de grade Celsius, în ţara lui natală temperatura medie e de doar 32 de grade.

Victor Yila, actor în trupa ”Vouă”, dar şi profesor de franceză la Facultate de Construcţii din Bucureşti, recunoaşte că a avut zile în care d-abia mai putea respira: ”E mai prăpăd ca-n Congo (n.r- ţară situată în centrul Africii), simt că mi se topesc oasele. Sunt african dar, de când m-am mutat în România, de peste 20 de ani, corpul meu pare că s-a adaptat la clima de aici, temperat continentală. Dacă afară sunt 32 de grade maximum, suport bine, că e ca-n ţara mea natală. Atunci mă plimb pe străzi lejer, fără pălărie de soare. Nici apă nu prea beau, nu transpir. Ba chiar merg şi la plajă. După ce mă bronzez mi se cojeşte pielea. Însă, când se înregistrează peste 35 de grade, mi-e cam rău, d-abia respir”, a declarat Victor, pentru Click!

Bandourile de plastic s-au topit la temperaturile ridicate
Bandourile de plastic s-au topit la temperaturile ridicate

Actorul a luat legătura, deunăzi, cu rudele lui din Congo, aflate la 5.530 de km distanţă, dar acolo nu sunt probleme: ”Ai mei sunt bine, în Congo se înregistrează în jur de 29-32 de grade Celsius. N-am crezut că o să ajung să-mi fie mai cald în România, ca-n Africa, unde e climă ecuatorială şi subecuatorială. Bucureştenii se plâng însă şi la 30 de grade. Cred că românii, în general, comentează mereu, din plictiseală. Dacă ar pleca să muncească în alte ţări din Africa, unde la umbră sunt 48 de grade, dar ar primi un salariu de 15.000 de euro, n-ar mai scoate un cuvânt”, ne-a mai spus, mai în glumă, mai în serios, artistul.

Joi, în Banat, vor fi 39º C

Aproape toată România se află începând de marţi (12 august) sub cod galben de caniculă, în timp ce trei judeţe din vestul ţării se află sub cod portocaliu. Marţi, la prânz, au fost 37 de grade în Capitală, iar indicele temperatură-umezeală a depăşit pragul critic de disconfortului. În restul ţării, temperaturile s-au încadrat între 28 de grade pe Litoral şi 38 în Câmpia de Vest. Vremea va fi caniculară şi astăzi, iar disconfortul termic va fi accentuat în aproape toată ţara. Joi (13 august), canicula va persista în majoritatea zonelor, dar cu precădere în cele vestice şi sud-vestice. Se vor înregistra între 30 de grade pe litoral şi 39 de grade în Banat. 

Italia: Canicula le-a distrus maşina


    Bandourile de plastic s-au topit la temperaturile ridicate
Bandourile de plastic s-au topit la temperaturile ridicate

Incredibil, dar adevărat! Temperaturile extreme din Europa au produs panică. În Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Cipru şi în nordul Italiei, s-au înregistrat fenomene şocante. Turistului englez John Westbrook nu i-a venit să creadă ochilor când şi-a găsit maşina Renault Megane cu bandourile de plastic de pe portiere şi aripa din spate topite într-o parcare din apropiere de plajă.

Fenomenul cu totul neobişnuit s-a întâmplat în oraşul Caorle de pe coasta Mării Adriatice (nordul Italiei), unde temperatura maximă la sfârşitul săptămânii trecute a fost de 63 de grade C. Automobilul care a început să se topească a rămas în soare mai multe zile. Westbrook, care este de profesie taximetrist în Kent, Marea Britanie, a rămas şocat când a văzut că toate componentele din plastic de pe caroseria maşinii începuseră să se lichefieze şi să se scurgă pe pământ. Inclsiv farurile şi cadrul de la oglindă s-au topit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net