Chetă pentru salvarea stațiunii Băile Herculane. Au început deja lucrările

baile_herculane-statiune-bai-timis.jpg

baile_herculane-statiune-bai-timis
Tinerii arhitecți de la Asociaţia Locus continuă să strângă bani pentru a conserva cea mai importantă clădire din Herculane
FOTO: adevarul.ro

Se face chetă pentru salvarea celebrei stațiuni Băile Herculane. Tinerii arhitecți de la Asociaţia Locus continuă să strângă bani pentru a conserva cea mai importantă clădire din Herculane. Au adunat deja 61.000 de euro, iar zilele trecute o firmă din Timişoara s-a alăturat campaniei şi a donat 10.000 de lei.

Ce păcat că o bijuterie ca Băile Herculane se află în ruină! Nepăsarea autorităților din România a lăsat construcțiile grandioase de altădată în paragină.

Chetă pentru salvarea stațiunii Băile Herculane

Tinerii arhitecţi timişoreni de la Asociaţia LOCUS continuă campania ”Ia-ţi şi tu bilet la Băi”, pentru salvarea uneia dintre cele mai celebre clădiri din Herculane.

Compania Color Metal a donat 10.000 de lei, bani care se adăugă sumelor strânse în cadrul campaniei, scrie adevarul.ro.

Cea mai generoasă donaţie rămâne cea a timişoreanului Ovidiu Şandor, antreprenorul care a dezvoltat cu succes proiectele imobiliare City Business Centre Timisoara si ISHO, care a dat în luna mai 20.000 de euro , urmată de donaţia de 18.000 de euro a celor de la Dedeman.

Pentru finalizarea proiectului de punere în siguranţă a clădirii sunt necesari 100.000 de euro.

”Până acum, am reuşit să strângem din donaţii 61.000 de euro pentru intervenţia de urgenţă la Băile Neptun! Această sponsorizare ne aduce cu un pas mai aproape de finalizarea acestei prime etape - conservarea monumentului şi stabilizarea acestuia din punct de vedere structural. Ne bucurăm să vedem că tot mai multe entităţi din domeniul privat se alătură cauzei noastre şi aleg să sprijine valorificarea patrimoniului cultural", spune Oana Chirilă, reprezentanta Asociaţiei Locus, citată de.

Au început lucrările de salvare a stațiunii Băile Herculane

Din banii adunaţi până în prezent, Asociaţia LOCUS a realizat deja mai multe lucrări. "Şantierul de punere în siguranţă a început în luna noiembrie a anului trecut, iar prima etapă, în valoare de suma strânsă la momentul respectiv - 58.000 de euro - a fost finalizată cu succes. Am intervenit în 12 zone la nivelul învelitorii, am igienizat clădirea - 220 mc de moloz şi gunoi au fost eliminaţi din interior (+70 camionete), am protejat fântâna de majolică, am blocat accesele în clădire, am sprijinit două şarpante şi patru planşee, am curăţat terasele exterioare şi acoperişul de vegetaţie, muşchi şi moloz, toate elementele constructive şi ornamentale aflate în prag de colaps, reprezentând un pericol public au fost depozitate în interiorul clădirii, iar toate elementele deja prăbuşite au fost paletate şi depozitate la interior", afirmă Oana Chirilă, citată de adevarul.ro.

Cei care doresc să doneze sau vor să afle mai multe detalii despre campanie, pot intra pe pagina de Facebook a Herculane Project.

Citește și:

Dan Negru, revoltă la Băile Herculane: „Cel mai mare jaf din istoria turismului românesc s-a petrecut aici“

Istoria se vinde pe OLX. Se caută cumpărător pentru Hotelul Traian din Băile-Herculane

 

Loading...

Citește și

  • Fiul Principesei Ileana a României şi al arhiducelui de Habsburg este trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi într-un dosar de distrugere. Potrivit anchetatorilor, Dominic Lothringen de Habsburg nu a avut grijă de conacul din Poieni, care i-a fost retrocedat.

  • Conacul din Salcea ridicat in 1850 de boierul Alexandru Cantacuzino-Pascanu a ajuns aproape o ruina in zilele noastre

    Conacul boieresc din comuna Salcea, judeţul Suceava, a fost construit în 1850. Casa familiei Cantacuzino a fost primul edificiu din Moldova dotat cu apă curentă şi energie electrică. Acum, clădirea se află într-o stare avansată de degradare și e scoasă la vânzare de câțiva ani.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1