Charles va deveni Prinț de Transilvania! Britanicii l-au „luat la mișto”

Ultima actualizare:

    Prințul de Wales este îndrăgostit de RomâniaFoto: Arhivă Click!
Prințul de Wales este îndrăgostit de RomâniaFoto: Arhivă Click!

Moştenitorul coroanei britanice spune foarte des lucruri frumoase despre țara noastră. Românii îi sunt recunoscători și vor să îl facă Prinț. Charles va accepta titlul onorific de „Prinț de Transilvania”, oferit de primarul de Alba Iulia. Edilul Mircea Hava i-a trimis Alteței Sale Regale și invitația dea vizita orașul.

Autorităţiile locale din Alba Iulia susţin faptul că i-au făcut Prinţului Charles invitaţia de a vizita oraşul, dar şi de a primi titlul onorific de "Prinţ de Transilvania" în urmă cu ceva timp,mai ales că Alteţa Sa are şi câteva proprietăţi în zonă, scrie Digi24.

Deocamdată nu se ştie când va merge în vizită prinţul la Alba Iulia, dar administraţia locală speră ca acest lucru să se întâmple anul acesta, atunci când vor avea loc evenimentele dedicate „Zilelor Oraşului Alba-Iulia".

Administraţia locală i-a făcut Prinţului Charles o invitaţie cu ceva timp în urmă să viziteze Alba Iulia şi să-i oferim titlul onorific de ”Prinţ de Transilvania”, el având proprietăţi aici. Astăzi (marţi – n.r.) a venit răspunsul că acceptă. Nu ştiu când se va întâmpla, dar probabil în acest an, posibil la Zilele Oraşului Alba Iulia”, a declarat, pentru Mediafax, Gabriel Pleşa, viceprimarul din Alba Iulia.

Ziarele britanice au scris că Prinţului Charles i s-a oferit acest titlu, iar Alteţa Sa deţine două case vechi de 400 de ani în Transilvania şi este fermecat de această zonă. Jurnaliștii britanici s-au arătat oarecu amuzați de acest titlu. 

„El a aşteptat să fie rege o lungă perioadă de timp, dar acum Prinţului Charles i s-a oferit un alt titlu – Prinţ al Transilvaniei. Invitaţia a venit de la un primar român şi este un titlu onorific datorită ataşamentului său faţă de această zonă. Charles deţine două case de vacanţă vechi de 400 de ani în zonă şi se spune că este vrăjit de mediul rural din Transilvania”, notează presa engleză.

Prinţul Charles a vizitat România la sfâşitul lunii martie, preşedintele Klaus Iohannis decorându-l cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, "în semn de preţuire pentru activitatea Prinţului de Wales în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume".

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net