CFR îi va plăti 430.000 de euro unei femei care a rămas fără o mână într-un accident feroviar

gara_hunedoara.jpg

condamnare CRF, accident de tren 2014, femeie mana stanga taiata de tren
Arhivă Adevărul

Premieră pentru CFR! Compania a pierdut definitiv procesul cu o femeie care a fost mutilată pe viață într-o gară din Hunedoara, în timp ce aștepta trenul. CFR trebuie să o despăgubească pe victimă cu 430.000 de euro și să afișeze sentința în toate gările din țară. Mai mult, CFR va suporta și o amendă penală în valoare de 75.000 de lei.

Lipsa iluminatului şi a marcajelor de siguranţă din staţia Subcetate, din Hunedoara, au dus la accidentul din 2014, în urma căruia o femeie din Constanța a rămas fără mâna stângă. Atunci, mai multe persoane care se aflau în gară așteptau trenul pe spațiul dintre două linii, nicidecum pe peron. Și asta din cauză că acesta din urmă nu exista, iar confuzia i-a făcut pe oameni să nu realizeze pericolul la care s-au expus.

O garnitură de tren i-a tăiat brațul stâng

Oamenii au fost prinși între două garnituri de tren care au intrat în gară cu viteză. Din cauza curenților formați, aceștia s-au dezechilibrat și au căzut. Singura care a fost rănită în acesst accident a fost Joița Nicolae (59 de ani), din Constanța, care și-a pierdut brațul stâng sub roțile unei garnituri.  

Femeia a intentat proces companiei, proces care adurat 5 ani și în urma căruia CFR a fost găsită vinovată pentru vătămare corporală din culpă. Inițial, a fost condamnată la o amendă penală în valoare de 1.200.000 de lei, însă, după apel, suma a fost redusă la doar 75.000 de lei. Pe lângă amenda penală, CFR a fost obligată să plătească despăgubiri materiale şi morale victimei din Constanţa în valoare de 430.000 de euro.

După condamnarea în premieră, CFR a luat decizia de a afişa decizia instanţei timp de 30 de zile în toate gările din ţară. Asta chiar dacă măsura, decisă de judecători în primă instanţă, a fost anulată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citește și: 

Un tren cu 140 de pasageri a deraiat în județul Hunedoara. O persoană a fost rănită

O femeie a murit după ce a fost călcată de tren la Murfatlar

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1