Cetățean iordanian, declarat indezirabil în România! Ce punea la cale

Ultima actualizare:

    Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash era stabilit cu familia la Constanțafoto: Captură TV/ Adevărul
Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash era stabilit cu familia la Constanțafoto: Captură TV/ Adevărul

Un cetățean iordanian a fost declarat indezirabil în România pentru o perioadă de 15 ani, după ce a fost monitorizat timp de aproape doi ani de către Serviciul Român de Informații (SRI). Autoritățile au cules informații în urma cărora au concluzionat că bărbatul ar putea constitui un pericol pentru securitatea țării.

Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash se află în România din anul 1991, însă reprezentanții SRI au început să îl monitorizeze abia din anul 2014, când au observat o activitate neobișnuită a bărbatului în mediul online. Acesta făcea propagandă grupărilor teroriste, precum Daesh (Statul Islamic, n.r.), iar, recent, chiar încerca să justifice actele autorilor celor șase atentate din Paris, potrivit Mediafax. Mai mult, se pare că cetățeanul iordanian era dispus să se implice în acțiuni împotriva României.

„Astfel, începând cu anul 2014, Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a parcurs un proces progresiv de (auto)radicalizare ca urmare a accesării sistematice a propagandei online a unor entităţi teroriste jihadiste prezente în arealul de conflict siriano-irakian şi, în special, Daesh (ISIS, n.r.). Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a derulat în mediul virtual şi relaţional o susţinută propagandă jihadistă, de radicalizare şi recrutare ideologică în favoarea Daesh, încercând chiar să legitimeze modul de operare al organizaţiei, inclusiv atacurile comise recent la Paris. De altfel, susţinerea necondiţionată pe care acesta o manifestă faţă de acţiunile Daesh include şi disponibilitatea de a se implica în acţiuni împotriva României", arată SRI.

Marți, 29 decembrie, în jurul orei 19.00, bărbatul a fost ridicat de la locuința sa din Constanța de către reprezentanții Serviciului pentru Imigrări. Cetățeanul iordanian urmează să fie dus la București. Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash este om de afaceri și este stabilit cu familia în Mamaia, Constanța.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net