Cerul a plâns cu lacrimi de sânge în Bucureşti!

Ultima actualizare:

    Claudiu, Carmen, Valentina, Vlad, Maria, Liliana, Andrei, Gabriel... Trupurile lor au fost conduse ieri pe ultimul drum de cei dragi. În Capitală au fost trei înmormântări. Seara, până şi cerul părea că suferă.
Claudiu, Carmen, Valentina, Vlad, Maria, Liliana, Andrei, Gabriel... Trupurile lor au fost conduse ieri pe ultimul drum de cei dragi. În Capitală au fost trei înmormântări. Seara, până şi cerul părea că suferă.

A plecat eroul la ceruri! Într-o mare de lacrimi, Claudiu Petre a fost condus, marţi (3 noiembrie), pe ultimul drum. Prietenii şi familia i-au spus adio celui care a salvat vieţi, dar la schimb a primit moarte. Alţi opt tineri arşi de vii au fost înmormântaţi în oraşele natale.

Şi-a dat viaţa pentru ceilalţi. Pare ireal, dar chiar aşa s-a întâmplat. Vineri seara, pe 30 octombrie, Claudiu Petre (36 de ani) se afla printre sutele de tineri adunaţi în Clubul ”Colectiv” pentru un concert rock. A reuşit să iasă din sala cuprinsă de flăcări înainte ca panica şi îmbulzeala să blocheze ieşirea îngustă. Putea trăi acum bine mersi, dar nu a fost în stare să privească din afară cum prietenii lui ard de vii. S-a întors de două ori în iadul colectiv ca să scoată din răniţi. A treia oară, salvatorul n-a mai reuşit să iasă teafăr. A fost scos pe braţe, în stare de inconştienţă şi dus direct la Ambulanţă. Apoi, nu s-a mai ştiut nimic de el. Rudele l-au căutat fără încetare. L-au găsit după 36 de ore la morgă. ”A plătit cu viaţa ca să salveze alte vieţi”, se auzea ieri pe buzele celor care au asistat la slujba de înmormântare, care a avut loc la Biserica Sf. Dumitru, din cartierul bucureştean Rahova. Alături de mama lui Claudiu au fost sute de oameni care au venit să-i aducă un ultim omagiu eroului.

Click pe foto pentru a mări


    Şi cerul a plâns pentru cei dispăruţi prematur dintre noiFoto Click!
Şi cerul a plâns pentru cei dispăruţi prematur dintre noiFoto Click!

Trupul ars din cap până în picioare a fost acoperit cu drapelul naţional, iar în faţa sicriului a fost aşezată decoraţia Ordinul Naţional ”Pentru Merit” în grad de Cavaler primită de la preşedintele ţării Klaus Iohannis. Slujba de înmormântare a fost ţinută de opt preoţi, iar la final şi-a făcut apariţia şi Patriarhul Daniel, care a vorbit cinci minute şi a plecat. “Nu există dragoste mai mare ca aceea de a pune viaţa sa pentru semenii săi. Asta este dragostea supremă. Ca să-i salveze pe alţii, tânărul Claudiu a dat propria viaţă ca jertfă. De aceea, pomenirea sa trebuie făcută cu multă dragoste. Să ne rugăm pentru acest tânăr jertfelnic”, a spus Preafericitul, care a ţinut să precizeze că preoţii s-au rugat zilele acestea pentru victimele din club. La ora 16.00, trupul neînsufleţit al eroului a fost îngropat în Cimitirul Tudor Vladimirescu, unde a fost arborat drapelul îndoliat. 

Chitaristul mort în Club a fost înmormântat de preotul care l-a botezat

Marţi, la ora 14.30, la Cimitirul Armenesc din Bucureşti, a fost înmormântat Vlad Ţelea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, care a murit în incendiul de vineri seară din Club Colectiv. Tânărul de 37 de ani a fost condus pe ultimul drum de familia îndurerată şi de prieteni, care au ţinut să-i aducă un ultim omagiu. Zeci de coroane cu mesaje atârnau pe foişorul Bisericii Armenească, iar unul dintre preoţii care au ţinut slujba a fost cel care l-a botezat şi cununat pe instrumentist. La slujba de înmormântare au venit mulţi prieteni rockeri, Tică Alexe, ex Sfinx Experience, dar şi politicianul Varujan Vosganian. Unul dintre prietenii chitaristului, care a scăpat din foc şi era ars pe toată partea stângă, a venit camuflat de un haorac şi o şapcă să-şi petreacă pe ultimul drum prietenul. (Gheorghe Chelu)  

Preşedintele Iohannis a trimis o coroană pentru Carmen

Câmpina, judeţul Prahova. Jale şi o durere fără margini - asta simt acum rudele şi cei care au cunoscut-o pe Carmen Irina Opriţă, fata din Câmpina care a murit în tragedia de la Colectiv. Înainte de orele prânzului a început slujba de înmormântare. Zeci de coroane au fost depuse în memoria celei care şi-a dat ultima suflare în baia clubului. Probabil a vrut să se adăpostească acolo de incendiu, la concluzia asta au ajuns apropiaţii, dar a murit intoxicată din cauza fumului dens. Printre cei care au trimis coroane se numără prietenii fetei, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor, care îşi exprimă astfel regretul pentru cele întâmplate. Inclusiv preşedintele Klaus Iohannis a trimis o coroană la înmormântarea fetei de 24 de ani, care a murit prea devreme şi în condiţii dureroase pentru familie: s-a dus la un concert ca să se distreze, dar şi-a găsit sfârşitul. (Rareş Stelea)

1.000 de oameni la funeraliile Mariei Vulcu

Oraşul Simeria, unde locuiesc părinţii Mariei Vulcu (30 de ani), arhitecta care a decedat în incendiul de la “Colectiv”, a fost în doliu după tragedia din Bucureşti. Aproape 1.000 de oameni au participat ieri după-amiază la funeraliile tinerei, iar strada pe care se află Biserica Biscaria a fost închisă traficului rutier. Localnicii s-au strâns lângă capela în care se afla sicriul Mariei, îmbrăcată în rochie de mireasă. Coroanele au împodobit cimitirul bisericii, de unde convoiul funerar a plecat spre un alt cimitir din oraş, unde părinţii fetei deţineau locul de veci. Printre cei veniţi să o conducă pe ultimul drum pe Maria Vulcu s-a aflat şi cântăreaţa Celia, copleşită de durere pentru pierdera fostei ei prietene din copilărie. Maria a murit, spun apropiaţii săi, în apropierea uşii de intrare de la club. (Daniel Guţă)

Valentina a fost condusă pe ultimul drum

Rudele, prietenii şi colegii Valentinei Florea (28 ani) şi-au luat ieri rămas-bun de la aceasta. Cu toţii erau sfâşiaţi de durere şi ar fi făcut orice pentru ca soarta Tinei, aşa cum o numeau ei, să nu se fi transformat în scrum. Slujba a fost oficiată de arhiepiscopul Dunării de Jos,  Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Dunării de Jos Casian Crăciun. La orele prânzului, cortegiul funerar a plecat de la Biserica Vovidenia, din centrul Galaţiului. Trupul neînsufleţit al tinerei a fost dus la cimitirul „Sfântul Lazăr”. Acolo o aşteptau prietenii, colegii şi toţi cei apropiaţi.  „Oamenii să îşi amintească de Tina aşa cum era ea: frumoasă şi bună. Este o durere imensă în suflet. Dumnezeu să o odihnească”, a spus pentru adevarul.ro o persoană venită la înmormântarea fetei. Tânăra urma să se căsătorească, ba chiar cumpărase vinul pentru nuntă, care a fost băut de oameni la pomana ei.  

Gabriel a fost un “înger” de băiat

Gabriel Matei, tânărul din comuna prahoveană Iordăcheanu, a fost condus ieri pe ultimul drum. A lăsat în urmă multă durere, iar sătenii îşi aduc aminte cu drag de el. “Mi-l amintesc ca pe un înger. Era îmbrăcat în uniformă şcolară, venea, se aşeza în bancă, îşi scotea pe bancă penarul, cărţişoare, mâinile la spate şi aştepta să începem lecţia. Vorbea rar, puţin, dar când vorbea era sigur pe ce spune. Cu Gabriel începeam lecţia, cu el o terminam”, şi-a adus aminte Ioana Pleşa,  învăţătoarea tânărului plecat dintre noi la 42 de ani. Gabriel, sau “Marele Blond”, cum i se spunea, a iubit mult muzica rock. A absolvit Facultatea Politehnică în Bucureşti şi a murit în clubul groazei, alături de prietena sa. (Laura Petrescu)

Liliana Gheorghe, înmormântată în satul în care a copilărit

Liliana Gheorghe (25 de ani) a fost condusă ieri după-amiază pe ultimul drum. La funeralii au fost prezenţi locuitorii satului Izvoarele, acolo unde tânăra a copilărit. Tulceanca a murit duminică, la Spitalul de Arşi din Capitală, după ce fusese grav rănită în incendiul de la “Colectiv”. Fata avea arsuri de căi aeriene şi organismul a cedat. Liliana a fost înmormântată alături de tatăl ei, Gheorghe, care a murit când ea avea 13 ani. Mama ei, spun oamenii din localitate, este grav bolnavă. Studentă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti, Liliana fusese elevă a Colegiului Spiru Haret din Tulcea, pe care îl absolvise în 2009, acrie adevarul.ro. Foştii dascăli şi colegii care nu au putut ajunge la înmormântare au aprins o lumânare la altarul amenajat pe holul liceului. „Venea la şcoală cu ghete şi îmbrăcată ca o rockeriţă. Îi plăcea mult muzica“, îşi aminteşte fosta dirigintă a fetei.

Andrei Bucă supravieţuise unui accident pe Dunăre

Şi cerul a plâns pentru cei dispăruţi prematur dintre noi
Şi cerul a plâns pentru cei dispăruţi prematur dintre noi

Înmormântarea lui Andrei Bucă (29 de ani), mort în tragedia de la „Colectiv”, a fost oficiată de ÎPS Casian Crăciun, episcopul Dunării de Jos. Ieri după-amiază, tânărul a fost condus pe ultimul drum de sute de brăileni. “Andrei putea să iasă din club, probabil a vrut să-şi scoată vreun coleg din incendiu. Eu l-am crescut cu respect faţă de semeni”, a povestit îndurerat inginerul Dorin Bucă, tatăl tânărului. “El nu era ars foarte grav. A murit din cauza flăcărilor şi a fumului înghiţit. Aveam planuri cu el, era director la o firmă, iar eu aveam acum în şantier nava de pasageri «Banat», la care trebuie să reformulăm designul interior şi materialele, exact în ideea de a nu fi inflamabile”, a adăugat tatăl. Pe 1 noiembrie 2014, Andrei a supravieţuit unui accident pe Dunăre. Se afla într-o barcă, împreună cu alţi prieteni, scrie adevarul.ro. Era noapte, ambarcaţiunea s-a răsturnat şi toţi ocupanţii au căzut în fluviul rece ca gheaţa. Tinerii au fost salvaţi atunci de o navă a Poliţiei de Frontieră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net