Ceremonie fără aeronave, de Ziua Aviaţiei

Militari.jpg

Militari in timp ce defileaza
Militarii au defilat marți dimineaţă, 20 iulie, în Piaţa Aviatorilor

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene a fost sărbătorită marți dimineaţă, 20 iulie, printr-o ceremonie militară şi religioasă, organizată la Monumentul Eroilor Aerului din Bucureşti.

Au defilat militari, s-au depus coroane de flori, s-au ţinut discursuri emoţionante pentru toţi cei care servesc patria. Totuşi, nimeni nu şi-a mai ridicat ochii spre cer, ca să vadă avioanele şi elicopterele.
Survolul aeronavelor deasupra Pieţei Aviatorilor a fost anulat, după ce joia trecută un elicopter militar care se antrena exact pentru acest eveniment a suferit o defecţiune tehnică. Pilotul a fost nevoit să aterizeze fix în intersecţie, spre stupoarea şoferilor şi a trecătorilor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar ancheta este în derulare. 

elicopter_usaf_10_inquam_george_calin.jpg

Aparatul de zbor Black Hawk a aterizat pe 15 iulie în Piața Charles de Gaulle
Foto: Inquam Photos

Ziua Aviaţiei Române este sărbătorită în fiecare an la 20 iulie, când este prăznuit şi Sfântul Ilie, ocrotitorul spiritual al piloţilor. Tot în această perioadă, în urmă cu 111 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet pe teritoriul ţării noastre cu un aeroplan de concepţie proprie.
Prin ceremonia de marți, a fost „omagiată memoria eroilor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă sau în misiuni executate în teatrele de operaţiuni, au slujit cu devotament patria şi s-au alăturat escadrilei din ceruri”, se arată într-un comunitat transmis de Forţele Aeriene Române.

Oficiali precum Florin Cîţu, Ludovic Orban sau preşedintele Klaus Iohannis au transmis mesaje pentru personalul din aviaţie.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1