Cereau 200 de lei pacienţilor pentru a-i pensiona

Ultima actualizare:
În cabinetul medicului,  polițiștii au descoperit  bani şi cadouri
În cabinetul medicului, polițiștii au descoperit bani şi cadouri

În România, şpaga este la ordinea zilei. Se dă pentru orice: să obţii un job, să promovezi un examen şi chiar ca să ieşi la pensie.

  • Ialomiţa. 200 de lei cereau nişte medici din Ialomiţa pentru a pune parafa pe documentele pacinţilor care urmau să fie pensionaţi pe caz de boală. Semnalul de alarmă a fost tras de ruda unui pacient, iar poliţiştii şi procurorii au organizat un flagrant şi i-au prins pe medici cu mâţa-n sac. Dr. Adrian Ştefan, reprezentant al Comisiei de Expertiză Medicală, şi Ionela Dumitrescu, medic specialist în Boli de Recuperare şi Fizioterapie, ar fi pus la punct o relaţie “profesională” prin care au reuşit să jupoaie de bani sute de pacienţi. Dumitrescu îi consulta pe bolnavi, iar apoi aceştia erau trimişi la Ştefan pentru a le aviza hârtiile. Aici, li se cereau bani pentru ceva ce legea îi îndreptăţea să primească gratis. Surse judiciare spun că numai în perioada aprilie - iunie 2015, medicul Adrian Ştefan a primit de la 84 de pacienţi sume de bani pentru a le facilita acestora obţinerea pensiilor de boală. Procurorii Parchetului Judeţean susţin însă că numărul persoanelor care au plătit pentru a fi pensionate trece de 100. Pe lângă sumele de bani, la percheziţii, poliţiştii au descoperit zeci de cadouri.

În cabinetul medicului,  polițiștii au descoperit  bani şi cadouri
În cabinetul medicului, polițiștii au descoperit bani şi cadouri
  • Oradea. Poliţiştii din trupele speciale au bătut săptămâna trecută la uşile mai multor cabinete de expertiză medicală aflate în sediul Casei de Pensii din Oradea. Anchetatorii au indicii că medicii şi asistentele care aprobau dosarele pentru persoanele cu handicap ar fi adunat miliarde de lei din mita încasată de la pensionarii pe caz de boală. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, nu era zi fără şpagă, astfel că, doar în ultimele două săptămâni, din 738 de pensionari care au trecut pe la comisie, 733 au dat şpagă. În acest fel, membrii comisiei au reuşit ca în toţi aceşti ani să adune averi fabuloase. “În cazul întocmirii unui dosar nou, se percepea o mită între 200 şi 400 €, în timp ce pentru revizuirea dosarelor cotizau între 100 şi 400 de lei”, susţin anchetatorii.


    În cabinetul medicului,  polițiștii au descoperit  bani şi cadouriFoto: Mădălin Sofronie
În cabinetul medicului, polițiștii au descoperit bani şi cadouriFoto: Mădălin Sofronie
  • TImişoara. Un cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timişoara, preparator de informatică la Facultatea de Matematică - Informatică, a fost prins în flagrant în timp ce lua şpagă de la studenţi pentru a-i promova la examene. Potrivit unor surse judiciare, joi seara, procurorii l-au prins pe Ovidiu Aritoni în timp ce primea 600 de lei de la un student, după ce înainte mai luase diferite sume de bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net