Cercetătorii români, primul pas spre realizarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Ultima actualizare:

    Cercetătorii români susțin că au făcut primul pas în realizarea unui vaccin împotriva coronavirusuluiFoto: Pixabay
Cercetătorii români susțin că au făcut primul pas în realizarea unui vaccin împotriva coronavirusuluiFoto: Pixabay

Coronavirusul a devenit deja o problemă globală, iar oamenii de știință din întreaga lume se luptă să găsească un vaccin care să îl trateze. Cel puțin 213 persoane au murit din cauza coronavirusului, în China, iar 9.692 de cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate. Cercetătorii români au făcut primul pas spre realizarea unui vaccin.

În timp ce autorităţile din China construiesc spitale de la zero, pentru a-i trata pe bolnavi, cercetătorii români, care au studiat carcteristicile genetice ale virusului, cred că au făcut primii paşi pentru realizarea unui vaccin, relatează observator.tv.

„Am identificat acele secvenţe de 10, 12, 20 de aminoacizi care sunt cele mai relevante pentru sistemul imun al europeanului”, a declarat Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen. Specialiştii din Timişoara susțin că ideea lor de vaccin este să stimuleze sistemul imunitar în aşa fel încât să combată mai eficient virusul. 

Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență globală din cauza coronavirusului din China

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi (30 ianuarie) epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală, după ce boala a ucis 170 de oameni în China şi s-a extins în 18 ţări.

irectorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat într-o conferinţă de presă, susţinută la Geneva, că în ultimele săptămâni am asistat la o epidemie fără precedent care a fost întâmpinată cu o reacţie fără precedent.

”Vreau să fiu clar: această declaraţie nu este un vot de neîncredere dat Chinei. Cea mai mare îngrijorare a noastră este potenţialul ca virusul să să răspândească în ţări cu sisteme slabe de sănătate”, a afirmat Ghebreyesus.

Niciun caz de coronavirus confirmat în România până cum

Ministerul Sănătăţii a precizat că, până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, fiind păstrate măsurile din aeroporturi şi spitalele desemnate să preia eventualele cazuri, în contextul în care la nivel mondial a crescut numărul cazurilor confirmate, dar a scăzut mortalitatea sub 2 la sută. Institutul "Matei Balş" este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecţiilor de acest tip.

O nouă întâlnire a Comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus, format din specialişti, a avut loc, joi (30 ianuarie), la sediul Ministerului Sănătăţii, fiind discutată situaţia la nivel mondial a infecţiilor cu coronavirus, conform news.ro.

„Specialiştii în boli infecţioase şi microbiologie au explicat că, deşi numărul cazurilor de infecţii cu coronavirus confirmate este în creştere deoarece a crescut şi capacitatea de diagnosticare, mortalitatea a scăzut sub 2%. În acest context, se păstrează aceleaşi măsuri stabilite aeroporturi, cât şi pentru unităţile medicale sanitare desemnate pentru preluarea şi tratarea eventualelor cazuri”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Citește și

Isteria coronavirus! Metodele bizare prin care se „protejează” oamenii: bidoane de plastic în cap și saci de gunoi

FOTO Scene de coșmar la târgul de animale din Wuhan, unde s-au vândut liliecii purtători de coronavirus

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net