Centrul European pentru Securitate Cibernetică va avea sediul la București

Ultima actualizare:
Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a transmis un mesaj de felicitare pe Facebook
Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a transmis un mesaj de felicitare pe Facebook

România va găzdui noul Centru European pentru Securitate Cibernetică, prima agenție europeană de pe teritoriul țării noastre. Sediul a fost ales la București, Capitala României concurând cu încă șapte mari orașe europene.

Centru European pentru Securitate Cibernetică va gestiona sume de ordinul miliardelor de euro

Bucureștiul a fost ales în urma unui vot, dintr-o listă de șapte orașe pe care se mai aflau Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și orașul spaniol Leon. În finală au intrat Capitala României și cea a Belgiei. Bucureștiul a câștigat cu 15 voturi la 12.

Principala activitate a centrului va fi gestionarea fondurilor pentru securitate cibernetică din bugetele de cercetare ale UE. Este vorba despre sume de ordinul miliardelor de euro. Este de așteptat ca acest centru să crească reputația României.

Klaus Iohannis salută succesul diplomatic românesc
Klaus Iohannis salută succesul diplomatic românesc

Klaus Iohannis: „Salut succesul diplomatic excepţional al României”

Preşedintele Klaus Iohannis salută succesul diplomatic al României de a obţine găzduirea Centrului European de Securitate Cibernetică, apreciind că acest lucru reprezintă o oportunitate deosebită de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre UE.

"Salut succesul diplomatic excepţional al României de a obţine găzduirea Centrului European de Securitate Cibernetică la Bucureşti. Este o oportunitate deosebită de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre UE, stimulând cercetarea şi inovarea în domeniu", a scris preşedintele, pe Twitter, potrivit Agerpres. 


    Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a transmis un mesaj de felicitare pe Facebook Sursa foto: Adevărul
Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a transmis un mesaj de felicitare pe Facebook Sursa foto: Adevărul

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța: „Felicitări!”

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța a scris pe Facebook că "în urma unui vot la Bruxelles, România este țara care va găzdui nou înființatul Centru European pentru Securitate Cibernetica. Este practic prima agenție europeană care se va instala în țara noastră de când am intrat în UE, în urmă cu aproape 14 ani. Felicitări tuturor celor care au lucrat de multe luni și cu multă hotărâre pentru ca acest lucru să se întâmple: oameni politici, din administrație și diplomați!", a transmis Luca Niculescu.

De anul trecut, țara noastră este membru cu drepturi depline al Centrului de Excelență NATO pentru Atacuri Cibernetice În 2014, România și-a asumat rolul de lider al Fondului NATO de Sprijin pentru Ucraina în domeniul Apărării Cibernetice, proiect care s-a încheiat în 2017.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net