Centru de conciliere pentru clienţii nemulţumiţi de bănci

Ultima actualizare:

Nemulţumirile românilor vizavi de băncile la care au credite sunt din ce în ce mai multe. Pentru că nu toţi îşi permit să meargă în justiţie, de marţi, 29 martie, a început să funcţioneze o instituţie nou-înfiinţată care să rezolve litigiile dintre clienţi şi instituţii - Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB).

În prezent, centrul are 12 conciliatori care vor analiza dosarele şi vor putea prezenta o soluţie de stingere a litigiului, informează news.ro. În momentul în care se înregistrează dosarele, clienţii şi băncile pot opta pentru o soluţie cu titlu consultativ sau o soluţie impusă, aşa cum se procedează, spre exemplu, în cazul curţilor de arbitraj comercial.

În cazul în care soluţia propusă de conciliatorul CSALB este acceptată de părţi în 15 zile, ea devine definitivă şi executorie. În celălalt caz, în care părţile aleg de la început o soluţie impusă, nu se mai pot retrage din procedură, iar conciliatorul dispune definitiv o decizie care dobândeşte imediat titlu executoriu. 

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net