Celebrul Bob Geldof, concert fabulos la Timişoara! “În 1982 i-a smuls chipiul unui miliţian”

Ultima actualizare:

    Un muzician în plină formă la 64 de ani: legendarul Bob Geldof
Un muzician în plină formă la 64 de ani: legendarul Bob Geldof

Muzicianul irlandez Bob Geldof, o legendă a rockului, a concertat sâmbătă seară la Timişoara, pe scena festivalului Plai. Fanii timişoreni şi cei veniţi din toată ţara au fost entuziasmaţi de concertul susţinut de irlandez şi de trupa sa, alcătuită din muzicieni experimentaţi.

Bob Geldof a fost neobosit cu chitara rece, basul şi toba au sunat bine de tot, chitara electric a încins atmosfera, iar vioara a rafinat concertul. Peste toate, vocea lui Bob Geldof, neobosit la cei 64 de ani ai săi. Britanicul nu s-a menajat nici o clipă şi a fost răsplătit cu urale şi aplauze.  

Printre cei prezenţi la concertul de la Timişoara s-au aflat şi câteva persoane care au fost şi la concertul din 1982, susţinut de Geldof la Bucureşti. Printre ei se află şi publicistul şi omul de televiziune Mimo Obradov, care a povestit pe Facebook secvenţe din urmă cu 36 de ani, la concertul susţinut de artistul irlandez în Capitală.“L-a şutat ca pe o minge de fotbal”“Pe la sfârşitul anilor ’70, secolul fost, în Republica Socialistă România se mai putea mişca ceva dar numai ÎN, nu în AFARĂ. După 1979 Ceauşescu a luat-o razna, unii zic c-a fost cu bune şi rele, dar noi, plebea, le-am simţit doar pe cele rele. Şi hop!, asemenea unui gest divin într-o societate ateistă, ne trezim că vine formaţia The Boomtown Rats din Marea Britanie (aşa era trecut pe afiş) să cânte la Bucureşti. Anul era 1982”, scrie Mimo Obradov pe contul său de pe reţeaua socială. “Primul spectacol a început la ora 17, iar al doilea la 19. A doua zi a fost încă un concert. Pentru noi un regal. Doză triplă! Trei concerte cu sala plină (…)Nu vă povestesc cum a fost acum 36 de ani, dar trebuie să recunosc c-am fost atât de impresionat încât, după prima seară după incidentul provocat de Bob Geldof, când i-a smuls chipiul unui miliţian din cordonul de pază de sub marginea scenei şi l-a şutat ca pe o minge de fotbal, în uralele publicului, am hotărît să-l întîlnesc. Împreună cu doi tovarăşi de drum şi un prieten bucureştean de la care cumpărasem un disc cu The Mothers Of Invention, ne-am postat la ieşirea din spatele sălii în speranţa că-i vom vedea şi-i vom saluta pe fraţii irlandezi. Era şi Mircea Baniciu acolo”, povesteşte Obradov.

Click! spune

Robert Frederick Zenon "Bob" Geldof este muzician, actor și activist politic irlandez. A devenit cunoscut drept solist al formației rock The Boomtown Rats, la sfârșitul anilor 1970, în plină mişcare punk rock. Geldof e cunoscut mai ales pentru rolul Pink, din filmul “The Wall”, realizat de Pink Floyd în 1982.

Geldof a făcut mereu pentru eforturi pentru a combate sărăcia în Africa, organizând concertele faimoase din seria Live Aid, ale căror încasări erau donate.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net