Destinul tragic al celebrei Dalida. Trei bărbați din viața ei s-au sinucis

Ultima actualizare:

    Dalida a făcut furori în anii '60-'80. Dalida a cântat melodii în 10 limbi și a rămas una dintre cele mai populare interprete din lumeFOTO: historia.ro
Dalida a făcut furori în anii '60-'80. Dalida a cântat melodii în 10 limbi și a rămas una dintre cele mai populare interprete din lumeFOTO: historia.ro

Celebra cântăreață Dalida avea 54 de ani și era în culmea succesului, vedetă de talie mondială. Atunci a venit vestea cumplită: marea artistă s-a sinucis! A luat un pumn de pastile, dar a avut grijă să îmbrace o pijama albă și să-și despletească părul pe pernă. Ca Frumoasa din Pădurea Adormită. Pe 17 ianuarie, ar fi împlinit 86 de ani.

Dalida a fost una dintre cele mai de succes artiste ale secolului trecut. Pe numele ei real, Yolanda Cristina Gigliotti, artista cu origini egiptene și italiene a făcut furori în anii '60-'80. Dalida a cântat melodii în 10 limbi și a rămas una dintre cele mai populare interprete din lume. Albumele ei s-au vândut în peste 170 de milioane de exemplare. A avut o carieră incredibilă care a durat 30 de ani și a primit 70 de discuri de aur. Ea a fost  și prima cântăreață care a primit discul de diamant. Fani din toată lumea au fredonat șalagărele ei ”Gigi LʼAmoroso”, ”Paroles, paroles”, ”Dirla Dirladada”.

Dalida, biografia

Yolanda Gigliotti se naşte la 17 ianuarie 1933, în familia unor artişti imigranţi italieni, în Cairo, scrie historia.ro. Yolanda se face frumoasă și se prezintă pe ascuns la concursul Miss Ondine, unde ajunge printre finaliste, în 1954.

Încă nu știe ce-i pregăteşte viitorul și se înscrie cuminte la cursuri de stenodactilografie. În 1954, câştigă titlul de Miss Egipt, ceea ce o va plasa pe coperta revistei Cinémonde. În aceeaşi zi, e descoperită de un cineast francez, Marc de Gastyne, care-i convinge familia s-o lase să zboare la Paris, unde o aşteaptă succesul, în mod sigur. Ajunsă la Paris, la Crăciunul anului 1954, Miss Egipt e preluată de un impresar, dar acesta îi asigură un minim de supravieţuire. Locuieşte într-o cameră de servitoare și are un singur prieten, amabilul vecin de la etajul opt, care se numește Alain Delon.

Dalida, cariera

În 1954, încă nu se numea “Dalida“, ci “Dalila“, pseudonimul din filmele egiptene. Respinsă mereu de cinema, Dalila îşi îngrijeşte vocea şi face încercări în domeniul muzicii. Accentul ei umple de încântare, în cadrul unei audiţii.

Într-o seară de aprilie 1956, o ascultă trei bărbaţi importanți în lumea muzicii. După spectacol, cei trei se năpustesc asupra tinerei femei, convinşi că puternica ei prezenţă orientală, părul negru, ochii mari voce înflăcărată vor cuceri lumea. Ei o numesc ”Dalida”.

Dalida, un destin trist

Urmează o viață tumultuoasă, cu multe succese și mulți iubiți. Primul este Lucien Morisse, patron la Europe 1, bărbat însurat. Vor fi amanți pentru un timp, iar din 1961 se căsătoresc. Nu este fericită. În același an, întâlneşte un frumos pictor polonez, Jan Sobiesky, cu care îşi împarte succesele un an de zile. Nu se dovedeşte tovarăşul ideal și-l părăsește. După aceea, timp de doi ani şi jumătate, Christian de La Maziere, un tânăr de bună familie, devine amantul recunoscut.

Abia în august 1966, singură de câteva luni, Dalida află ce înseamnă dragostea la prima vedere. Rămâne străfulgerată la Roma, la tejgheaua unui bar, văzându-l pe Luigi Tenco, muzicant şi cântăreţ în plină splendoare, având 28 de ani (ea avea 32 de ani). Vor urca amândoi pe scena Festivalului de la San Remo, dar Luigi nu se descurcă. Dalida găseşte trupul iubitului într-o baltă de sânge, în cameră: s-a împuşcat fără nici o explicaţie. O lună mai târziu, încearcă şi ea să se sinucidă, la Hotelul Prince-de-Galles. Scăpă ca prin minune, după cinci zile de comă.

Atunci când regăseşte iubirea, e vorba de alt italian de 22 de ani, admirator al lui Luigi Tenco. Îl părăsește, dar era însărcinată și dar se decidă să facă un avort. Avea 34 de ani. Primește vestea că Lucien Morisse, fostul ei soț, s-a sinucis.

Îl întâlneşte pe Richard Chamfray, autoproclamat conte de Saint-Germain, cu şapte ani mai tânăr. Omul era aventurier și nu i-a adus fericire, iar în anul 1983 s-a sinucis. E al treilea bărbat din viaţa ei care se sinucide.

În ziua de sâmbătă, 2 mai 1987, la vârsta de 54 de ani, Dalida ia un pumn de pastile. A fost găsită îmbrăcată într-o pijama albă, întinsă pe pat, cu părul despletit pe pernă. ”Viaţa mi-e insuportabilă. Iertaţi-mă!”, a scris marea artistă.

Sursa: historia.ro

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net