Celebra banană lipită cu bandă adezivă a fost mâncată. A costat 120.000 de euro

opera_de_arta-banana-lipita_cu_nada_adeziva.jpg

opera_de_arta-banana-lipita_cu_banda_adeziva
Iubitoare de artă la galeria Art Basel din Miami mănâncă o banana lângă opera de artă
FOTO: Guliver/Getty Images

Celebra banană lipită cu bandă adezivă, vândută contra unei sume fabuloase la un târg de artă, a fost mâncată în faţa mai multor oameni. A fost delicioasă, după cum a mărturisit autorul faptei.

Banana lipită de un perete cu bandă adezivă, care a fost vândută la târgul de artă Art Basel din Miami contra sumei de 120.000 de euro, a fost mâncată de un artist american originar din Georgia.

Celebra banană lipită cu bandă adezivă a fost mâncată

David Datuna a smuls banana de pe perete, a desfăcut-o şi a devorat-o în faţa unui public iubitor de artă, notează BBC.

Întregul moment a fost filmat şi postat pe Instagram însoţit de mesajul: „Mi-a plăcut la nebunie această instalaţie artistică. E delicioasă“, scrie adevarul.ro. 

În ciuda faptului că unul dintre curatorii galeriei a protestat în momentul în care banana a fost mâncată, preţul lucrării în sine nu a fost afectat, a anunţat Lucien Terras, directorul galeriei de artă, colecţionarii cumpărând, de fapt, certificatul de autenticitate, fructul, în sine, fiind perisabil.

De altfel, proprietarii scumpei lucrări au fost asiguraţi că pot înlocui fructul fără nicio problemă.

”Nu a distrus opera de artă. Banana este o «idee»“, a precizat Terras, citat de adevarul.ro. Totuşi, după ce banana a fost mâncată, mai mulţi poliţişti au fost trimişi la faţa locului pentru a păzi noua înlocuitoare.

Banana lipită cu bandă adezivă a fost vândută cu 120.000 de euro

Banana lipită cu bandă adezivă, intitulată „Comediantul“, aparţine artistului italian Maurizio Cattelan, cunoscut pentru operele sale mai puţin obişnuite.

El a realizat şi lucrarea „America“, vasul de toaletă din aur de 18 carate racordat în toamna lui 2018, pentru uz public, în Palatul Blenheim din Marea Britanie, casa unde s-a născut Winston Churchill.

În septembrie, obiectul, în valoare de circa 6 milioane de dolari, a fost smuls din perete şi furat. Lucrarea „America“ a fost prezentată la Muzeul Guggenheim din New York în 2016. La momentul inaugurării, vizitatorii au stat două ore la coadă pentru a o vedea.

Citește și:

O banană lipită cu bandă adezivă vândută cu 120.000 de dolari, ca operă de artă

Au furat WC-ul de aur de la muzeu!

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1