Cele trei fetițe înecate în barajul Pârcovaci fuseseră la biserică înainte de tragedie. Ce vrea să facă acum preotul

Ultima actualizare:
Surorile Ioana (6 ani) și Petruța (7 ani)
Surorile Ioana (6 ani) și Petruța (7 ani)

Cumplita tragedie de la Iași, unde trei fetițe de 6, 7 și 10 ani au murit înecate în barajul Pârcovaci, de lângă Hărlău, este în continuare pe buzele tuturor. Oamenii se roagă neîntrerupt pentru sufletele nevinovate ale micuțelor, care în ziua fatidică fuseseră la biserică.

Preotul din localitate a ținut, duminică, o slujbă pe malul lacului și le-a spus oamenilor că cele trei copile fuseseră la biserica din Pârcovaci, în ziua tragediei. Fetele participaseră la un concurs de bătut toaca. Preotul paroh Nicolae Crăciun spune că Ioana, Sânziana și Petruța proveneau din familii liniștite și erau foarte credincioase.

”Îmi exprim regretul pentru ceea ce s-a întâmplat. Fetele au mers ieri la Biserică, veneau des la slujbe, participau şi la un concurs de bătut toaca pe care îl organizăm noi. După toată perioada aceasta de izolare, erau bucuroase că aveau unde merge. Am o ideea pe care sper să o pot duce la capăt şi anume să ridicăm o troiţă în acel loc. Şi pentru a comemora victimele, dar şi ca un semnal de alarmă”, a declarat pentru ziaruldeiasi.ro parohul Bisericii din Pârcovaci.

Petiţie online: „Vrem pază la baraj!“

Tragedia de sâmbătă nu este prima care se petrece la barajul de la Pârcovaci. Oamenii arată cu degetul către autorităţi şi spun că măsurile de protecţie actuale sunt ineficiente, cu atât mai mult cu cât astfel de tragedii au mai avut loc şi în trecut. Anul trecut, de pildă, un alt băiat, de 14 ani, a murit înecat acolo. „Luaţi mai în serios acest baraj. Nu se poate lăsa fără supraveghere. În fiecare an se întâmplă nenorociri, familii distruse. Câtă nepăsare din partea unora care au putere să facă ceva şi nu fac nimic. Trebuie să se întâmple nenorociri ca să vă treziţi la realitate“, e mesajul manifest al unei tinere din Hârlău, care până ieri fusese distribuit de aproape de aproape 1.000 de persoane.

Copilele au încercat să se salveze una pe cealaltă


    Surorile Ioana (6 ani) și Petruța (7 ani) Foto: ziaruldeiasi.ro
Surorile Ioana (6 ani) și Petruța (7 ani) Foto: ziaruldeiasi.ro

Sâmbătă, două surori, Ioana (6 ani) și Petronela (7 ani), și Sânziana, o prietenă în vârstă de 10 ani, s-au înecat în acumularea de la barajul Pârcovaci. Martorii spun că cele trei copile n-au plecat la scăldat, ci s-au dus la joacă pe taluzul de beton al barajului. Una dintre ele a alunecat pe mâzga de pe taluz și celelalte au încercat să o ajute să iasă din apă. Din nefericire, niciuna nu a scăpat cu viață.

Citește și:

Două fetiţe au murit înecate, iar o a treia este căutată în barajul de acumulare de la Pârcovaci, Iași

Ce tragedie! Viitura i-a înecat unei mame toţi cei patru copilaşi

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net