Cele mai frumoase locuri din România pentru englezi. Eşti de acord?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Celebrul ziar "The Guardian", din Marea Britanie, a optat să prezinte România şi într-o lumină favorabilă.

De la subiectele cu imigranţii români, care fac mare deranj prin Londra sau alte oraşe din Regat, ediţia on-line a ziarului a publicat opţiunile cititorilor privind  obiectivele turisitice pe care europenii le pot vizita în ţara noastră. Iată care sunt, în viziunea străinilor, cele mai interesante locuri din România.

Pe primul loc în preferinţele cititorilor The Guardian s-a situat complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa (judeţul Hunedoara), fosta capitală a Daciei romane, situată la o distanţă de 40 de kilometri de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei.

Tot în Transilvania, publicaţia britanică recomandă turiştilor să admire operele de artă din Muzeul Brukenthal, dar şi Piaţa Mare din Sibiu, vorbind şi despre Podul Minciunilor - cel mai vechi pod din fontă aflat în serviciu în România.

simeon stalpnicul png

În aceeaşi regiune istorică a României, The Guardian, citat de Mediafax, le recomandă cititorilor satele săseşti de pe Târnava Mare - Biertan, Richis etc. -, cu bisericile fortificate, mănăstiri şi un "tangibil simţ al trecutului", Târgul de Crăciun din Sibiu, care are loc în Piaţa Mare a oraşului.

Mai sunt scoase în relief Sighişoara, Rezervaţia de urşi de la Zărneşti (Liberty Bear), satul Viscri, din judeţul Braşov, singura aşezare de acest tip din România care figurează pe lista patrimoniului UNESCO - publicaţia recomandând pensiunea deţinută de prinţul Charles al Marii Britanii -, localitatea Câmpu Cetăţii (în maghiară Vármező) din judeţul Mureş, staţiunea Valea Verde, de lângă Sighişoara, satul Cisnădioara din Sibiu.

Nu lipsesc nici Bucureştiul, de unde un cititor a recomandat clubul Contele Dracula, dar nici Timişoara, despre care se spune că este supranumită şi "mica Vienă" şi că a fost locul unde "s-a născut" Revoluţia din 1989, staţiunile de la Marea Neagră, precum şi Maramureşul, cu Sighetu Marmaţiei, Cimitirul vesel şi Închisoarea Sighet.

Topul jurnaliştilor de la Guardian se înscrie într-o serie mai amplă de articole despre ţara noastră. Totul a pornit de la o campanie a englezilor menită să-i ţină departe pe români şi pe bulgari de Marea Britanie: "Vă rugăm, nu veniţi în Marea Britanie! Plouă, joburile sunt puţine şi prost plătite". Românii au reacţionat printr-o campanie plină de umor, lansată de gandul.info, care i-a făcut pe englezi să recunoască supremaţia româncelor în materie de frumuseţe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net