Cele mai frumoase locuri de plimbare din Capitală: «Parcul Carol e perla oraşului»

Citeste tot despre: 

Fie vară, primăvară, toamnă sau iarnă, parcurile rămân locurile cele mai vizitate. O plimbare pe aleile liniştite sau o carte citită pe o bancă sub o salcie ne fac să uităm de toate problemele de zi cu zi. Deşi toate sunt frumoase, peisagiştii le văd cu alţi ochi. Iată un top cu cele mai „arătoase” parcuri din oraş!

În Bucureşti există peste 20 de parcuri mari, câteva dintre ele chiar istorice, amenajate în perioada regalităţii. Vorbim aici despre Grădina Cişmigiu, cea mai veche din Capitală, dar şi de Kiseleff, amenjat în 1832, şi Parcul Carol, inaugurat în 1906. Deşi sunt cele mai vechi, nu sunt şi cele mai frumoase.

Locul 1, Parcul Carol: Toată lumea îl recunoaşte după mausoleu, dar şi după podul construit peste lac. Are 36 ha

Zoom
Arhitectul peisagist Alexandru Gheorghe

Excepţie face ultimul dintre ele. Asta crede arhitectul peisagist Alexandru Gheorghe (28 de ani), care a făcut un top. În opinia sa, cel mai bine conturat parc, din punct de vedere peisagistic, este Carol.

Locul 2, Parcul Herăstrău: A fost înaugurat în 1939 şi are o suprafaţă de 187 ha. A fost împărţit în două zone: una liniştită şi una dedicată distracţiei


E primul clasat în topul gândit de mine pentru istoria lui, dar şi pentru stilul liniar. Sunt multe zone naturale, aerisite, există o varietate mare de plante, inclusiv arbori seculari" a spus pentru Click! peisagistul. Pentru locul doi, a ales Parcul Herăstrău.

Locul 3, Parcul Circului: A fost amenajat în anul 1961,pe o suprafață de 26 ha. În mijlocul parcului se află lacul cu izvoare naturale

„Salba de lacuri şi insula îl fac unic, în plus are o multitudine de funcţiuni. Ne putem plimba pe alei, putem duce copiii la joacă, putem face picnic, jogging sau să ne plimbăm cu bicicleta. Herăstrăul este o pădure cu un lac, adresat tuturor", este de părere Alexandru Gheorghe.

Despre Parcul Circului, pe care îl clasează pe locul trei, spune că este singurul care are un lac natural alimentat de la izvoare şi că a fost amenjat cu multe plante speciale gen: lotus egiptean şi chiparoşi. Pe următoarele două locuri, patru, respectiv cinci, se situează Grădina Botanică şi Grădina Cişmigiu.

loading...
Loading...