Cele mai frumoase imagini de la summit-ul UE. Iohannis, Merkel şi Macron, baie de mulţime la Sibiu

mediafax_foto-andreea_alexandru_2.jpg

sibian cu pisica la geam
Un sibian și-a scos pisica la geam, să vadă și ea liderii UE și desfășurarea de forțe din oraș
foto: Mediafax / Andreea_Alexandru

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit cu aplauze ieri de românii adunaţi în Piaţa Mare din Sibiu. Oamenii au scandat “Iohannis, vă iubim”. “Dimensiunea summitului este fără precedent pentru ţara noastră. După 30 de ani de la căderea comunismului, am adus Europa acasă, în România”, a spus Iohannis cu emoţie. Preşedintele a subliniat că peste puţin timp România va face parte din spaţiul Schengen şi că va scăpa de MCV.

Şi Angela Merkel a fost primită cu aplauze furtunoase, transmite Pro TV. Îmbrăcată simplu cu pantaloni negri şi sacou verde, cancelarul german a zâmbit și a făcut cu mâna către cei care i-au strigat cu simpatie “Frau Merkel”. „Vreau să mulţumesc celor care au organizat acest summit. Este simbolic că în timpul Preşedinţiei române ne întâlnim aici, în Sibiu, de Ziua Europei”, a spus Merkel.

mediafax_foto-andreea_alexandru.jpg

summit sibiu
Trei puști năzdrăvani și-au făcut loc de joacă pe covorul roșu de la Sibiu
foto: Mediafax / Andreea_Alexandru

Aplauze şi urale s-au auzit și în momentul în care preşedintele francez Emmanuel Macron a coborât din maşină. După o primă şedinţă care a durat doar 40 de minute, liderii europeni au ieşit din nou în piaţă pentru fotografia de familie, ocazie cu care au făcut şi o baie de mulţime. Oamenii strânşi în Piaţa Mare a Sibiului au început să strige „Europa”, „Europa unita”, „Nu cedaţi rezistaţi” şi au aplaudat.

 • foto: Inquam Photos
 • foto: Inquam Photos
 • foto: Inquam Photos
 • foto: Inquam Photos
 • foto: Inquam Photos
 • foto: Inquam Photos
 • foto: Inquam Photos
 • foto: Inquam Photos
 • foto: Inquam Photos
 • foto: Inquam Photos
 • Maximize

1/10

Timmermans: «E ca într-un basm când păşeşti aici»

Dacă Tusk a preferat să se vadă cu Helmut Duckadam, primvicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a plimbat pe străzile Sibiului. El le-a explicat jurnaliştilor că a încercat berea locală şi că a rămas impresionat de oraş.

7-2col-timmermans_turnul_sfatuluio.jpeg

Frans Timmermans
Frans Timmermans a urmărit într-un restaurant din Sibiu cea de-a doua semifinală de Liga Campionilor dintre Ajax şi Tottenham
Foto: Turnul Sfatului

“Am mâncat vinete şi am băut o bere locală, care mi-a plăcut foarte mult. E ca într-un basm când păşeşti aici, e ca istoria Uniunii Europene în stradă. E frumos.”, a declarat olandezul. Acesta şi-a încheiat seara urmărind a doua semifinală de Liga Campionilor dintre Ajax şi Tottenham, spunând că echipa olandeză va reuşi să se impună cu scorul de 3-1. Din păcate pentru el echipa favorită a pierdut!

Liviu Dragnea contraatacă la Iaşi

În paralel cu summitul, liderii socialişti europeni se întâlnesc, pentru o discuţie informală, într-un hotel din Sibiu. Deşi se află în România, socialiştii europeni au refuzat să se întâlnească cu Liviu Dragnea şi cu Viorica Dăncilă, susţin surse politice pentru Adevărul. Supăraţi că au fost trădaţi chiar de propria familie politică, liderii PSD au organizat ieri un miting  la Iaşi. Liviu Dragneaera aşteptat la orele prânzului, în timp ce premierul Viorica Dăncilă nu participă. Dar în timp ce simpatizanţii PSD se adunau în Piaţa Unirii, zeci de protestatari s-au adunat în zona mitingului huiduind şi numindu-i pe ceilalţi slugi.

Loading...
 
 

Citește și

 • Cu ocazia Zilei Europei, 21 de şefi de stat din Uniunea Europeană au semnat Apelul Comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019

  Cu ocazia Zilei Europei, 21 de şefi de stat din Uniunea Europeană au semnat Apelul Comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019. Ideea principală este că europenii ar trebui să iasă la vot pentru pace și libertate pe continentul nostru.

 • Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk, l-a invitat pe idolul său din tinerețe, marele sportiv Helmut Duckadam, să se întâlnească la Sibiu

  O întâlnire de zile mari a avut loc la Sibiu, miercuri, 8 mai. Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk, l-a invitat pe idolul său din tinerețe, marele sportiv Helmut Duckadam, să se întâlnească la Sibiu. Au făcut schimb de daruri, iar marele nostru portar i-a dărut palincă făcută de el în 2006.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1