Cele mai eficiente remedii naturiste pentru cumplitele dureri cervicale

Ultima actualizare:

    Durerile cervicale sau durerile resimţite la nivelul gâtului afectează un procent din ce în ce mai ridicat din populaţia planetei la ora actualăFoto: adevarul.ro
Durerile cervicale sau durerile resimţite la nivelul gâtului afectează un procent din ce în ce mai ridicat din populaţia planetei la ora actualăFoto: adevarul.ro

Durerile cervicale sau durerile resimţite la nivelul gâtului afectează un procent din ce în ce mai ridicat din populaţia planetei la ora actuală. Iar printre motivele acestei afecţiuni se numără sedentarismul şi statul excesiv pe scaun la birou. Remedii naturiste pentru durerile cervicale.

Stăm mai mult în case din pricina pandemiei de coronavirus. Au început să ne doară “toate oasele”, în special gâtul şi spatele.

Factorii determinanţi ai durerilor cervicale sunt rigiditatea musculară, dislocarea articulaţiilor, leziuni care afectează ţesuturile moi de la nivelul musculaturii, tendoanelor si a ligamentelor gatului, scrie adevarul.ro.

De asemenea, anomaliile de origine osoasă şi articulară de la nivelul coloanei vertebrale pot să determine apariţia durerilor de gât şi senzaţia de rigiditate.

Principalele cauze determinante ale durerilor cervicale sunt următoarele: întinderile sau încordarea musculară; activităţile minore precum postura necorespunzătoare în pat, în timpul cititului sau în timpul somnului

După explică fitoterapeutul Simona Mihăilescu, există mai multe tratamente naturiste pentru durerile cervicale, cu efecte dovedite.

Băile fierbinţi ameliorează durerile

“Atunci când apar dureri cervicale, recomand masarea gâtului şi a zonei superioare a spatelui cu uleiuri aromate pentru relaxarea muşchilor si pentru grăbirea procesului de vindecare. Aplicarea de comprese calde sau efectuarea de băi fierbinţi se poate realiza cu scopul îmbunătăţirii sistemului circulator. Acest remediu este considerat eficient cu precădere în condiţiile în care este administrat în urma aplicării şi a unor comprese reci”, spune fitoterapeutul Simona Mihăilescu, citată de adevarul.ro.

  • În cursul tratamentelor pentru remedierea durerilor cervical, specialistul recomandă optarea pentru o alimentaţie bogată în alimente care conţin magneziu, calciu, fibre, vitamina D, acizi graşi, omega-3 şi antioxidanţi.
  • Este foarte util de asemenea consumul de legume cu frunze verzi, uleiuri de peşte, nuc, legume, produse pe bază de soia şi cereale integrale.
  • Trebuie consumată cât mai multă apă pentru evitarea deshidratării organismului şi a echilibrului de electroliţi din organism.
  • Tot în cazul durerilor cervicale trebuie evitate alimentele cu grăsimi saturate deoarece acestea determină instalarea inflamaţiilor.
  • Este recomandată menţinerea în permanenţă a unei posturi adecvate a corpului, cu precădere în timpul somnului.
  • De asemenea, este recomandat să se adopte pozţia fetală în timpul somnului sau să se doarmă pe burtă.

Citeşte şi:

Ceaşca de sănătate: 4 condimente pentru dureri de gât şi tuse

Cum scapi de dureri fără medicamente

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net