Cel mai cunoscut sindicalist din Poliție “atacă” alegerile parlamentare

dumitru_coarna.jpg

dumitru coarna mai
Dumitru Coarnă, un personaj controversat în MAI
foto: arhiva personală

Dumitru Coarnă, unul dintre personajele celebre din aparatul Ministerului Administrației și Internelor, care s-a făcut remarcat și în timpul anchetei lungi derulate în cazul crimelor de la Caracal, își dorește să ajungă pe o funcție mai înaltă decât se află. Cunoscutul președinte al FSNPPC, cel mai important sindicat din MAI și vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA, declara că vrea să fie inclus pe listele alegerilor parlamentare, de altfel o dorință mai veche a sa.

Dumitru Coarnă a fost în trecut șef de post în județul Călărași, fiind susținut în acest demers de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, apropiat al liderului sindical. Legătura strânsă dintre Dumitru Coarnă și Vasile Iliuță datează de peste 30 ani.

În prezent, Coarnă, un personaj de culoare în MAI, care aspiră la titlul de parlamentar, nu stă rău la capitolul financiar.  El primește o pensie de aproimativ 60.000 lei/an, un salariu de la FSNPPC de 151.091 lei/an, venituri de la Consiliul Economic și Social, unde figurează că membru, în sumă de 26.256 lei/an și redevențe agricole în valoare de 3.000 lei/an.

Soția obține și ea venituri de 40.800 lei/an de la o instituție de învățământ din București, unde figurează că profesor și 50.000 lei/an de la un After School.

Totodată, potrivit declarației de avere, completată de cei doi în vara anului trecut,  soții Coarnă dețin un teren agricol, dobândit în anul 1995, în suprafață de 6,75 ha, dat în arendă și un apartament în București, în suprafață de 73 mp, achiziționat în anul 2010, dar și bijuterii din aur în valoare de 5000 de euro.

Loading...
 
 

Citește și

  • pensii speciale, pensionari, pile, dumitru coarna

    Subiectul pensiilor speciale scoate la iveală hoțiile care se fac în Ministerul de Interne. Dumitru Coarnă, liderul sindicatelor din Poliție, a dezvăluit faptul că mulți se pensionează în floarea vârstei, după care se reangajează în sistem. În felul acesta iau pensie mare, dar și salariu generos.

  • enya fiica dumitru coarna

    Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, este apărat de propria lui fiică într-un scandal uriaş. Tânăra a reacţionat imediat pe contul ei de socializare când a văzut că părintele ei este denigrat pentru că ar avea o pensie fabuloasă. Fostul poliţist a ieşit din activitate din MAI la numai 45 de ani, dar s-a reangajat la sindicat. Lunar îî intră în buzunar peste 3000 de euro!