Cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu! Ce a făcut înainte de președinție

Ultima actualizare:

    Nicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a marcat România, țară pe care a condus-o din 1967 și până la Revoluția din 1989, când cetățenii au refuzat să se mai supună regimului comunism.

Cultul personalității era unul bine dezvoltat în cazul lui Ceaușescu, supranumit „cel mai iubit fiu al poporului la vremea aceea”. Reputația sa era una bine păstrată, iar secretele pe care le păstra liderul comunist au ieșit la iveală abia după moartea acestuia. Fie pentru că românilor le era frică de Securitate, dar cel mai probabil pentru că Ceaușescu se considera un model pentru cei pe care îi conducea, motiv pentru care voia să păstreze o imagine curată.

Acum, puțini știu că fostul președinte comunist a fost arestat de patru ori înainte să ajungă la conducerea țării. În 1932 a devenit membru al Partidului Comunist din România, formațiune politică aflată în ilegalitate la acea vreme. Un an mai târziu, a fost arestat pentru agitație comunistă, în timpul unei greve.

Următoarele trei dăți când a ajuns pe mâna Poliției au fost toate în 1934. Cauza? A colectat semnături în sprijinul eliberării unor muncitori feroviari, acuzați de activitate comunistă, potrivit bzi.ro. După aceste arestări, Ceaușescu a fost etichetat de autorități drept „agitator comunist pericolos” și „distribuitor activ de material de propagandă comunistă și antifascistă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net