Cei şapte violatori din Vaslui, 54 de ani de puşcărie

Ultima actualizare:

    Fotografii: Adevărul/Vremea Nouă
Fotografii: Adevărul/Vremea Nouă

Gata, s-a pus punct în procesul tinerilor din localitatea vasluiană Văleni, care au violat până la leşin o elevă! Judecătorii Curţii de Apel Iaşi i-au condamnat ieri definitiv pe cei şapte vinovaţi. Sentinţa a venit chiar în ziua în care se împlineşte un an de la viol.

Condamnaţi de Tribunalul Vaslui, pe 17 august, la pedepse cuprinse între cinci şi opt ani de închisoare cu executare, cei şapte tineri care au violat cu sălbăticie o fată de 18 ani s-au ales ieri cu o sentinţă mai aspră. Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi i-au condamnat definitiv pe violatori cu pedepse între şase şi zece ani. Pe lângă majorarea pedepselor, cei şapte inculpaţi au interdicţie de a se apropia de victimă, de părinţii acesteia şi de locuinţa lor, timp de doi ani, după eliberare. Judecătorii au majorat cuantumul daunelor morale, de la 50.000 la 70.000 de lei.Cazul elevei violate în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2014 a fost, astă-vară, un subiect fierbinte. Arestaţi preventiv, cei şapte violatori au fost eliberaţi în aprilie 2015, după o decizie controversată a magistraţilor vasluieni. Mai mult, câţiva dintre tineri au făcut afirmaţii sfidătoare – “Nu merităm cinci ani pentru cinci minute” sau “N-a fost viol, a fost sex-surpriză”, iar mulţi săteni din Văleni le-au luat apărarea.

Ziarul “Adevărul” a declanşat o campanie, “Dreptate pentru fata violată”, demers căruia i s-au alăturat şi alte instituţii media. O petiţie online, iniţiată în iulie, a strâns 450.000 de semnături ale românilor revoltaţi ca urmare a eliberării celor şapte tineri. 

Stropită cu alcool ca să-şi revină

Noiembrie 2014. După cursuri, eleva s-a întâlnit în Vaslui cu doi dintre tineri, care s-au oferit să o ducă acasă cu maşina. Aceştia au mers pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde au chemat alţi patru prieteni. Trei dintre ei au violat-o pe fată în maşină. Cei şase vasluieni s-au mutat cu maşina pe un alt câmp, lângă comuna Moara Domnească, chemându-şi un alt prieten. Patru dintre ei, alţii faţă de prima dată, au abuzat-o sexual pe adolescentă. Eleva a leşinat, fiind trezită de violatori cu alcool, după ce a fost stropită pe faţă. După trei ore, victima a fost dusă acasă şi a fost ameninţată să nu spună nimic. Eleva le-a povestit însă părinţilor coşmarul prin care trecuse, fiind sesizată Poliţia. Un echipaj medical a transportat-o pe fată la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net