Cei doi militari români ucişi în Afganistan au fost repatriaţi

Ultima actualizare:

    Militarii au fost uciși de doi indivizi deghizațifoto: Digi24.ro
Militarii au fost uciși de doi indivizi deghizațifoto: Digi24.ro

Durere fără margini pentru familiile militarilor ucişi în misiune. O aeronavă C27J Spartan i-a transportat, luni seară, la Bucureşti, pe cei doi militari ai Forţelor pentru Operaţii Speciale ucişi sâmbătă în Afganistan de persoane care purtau uniforme ale forţelor de securitate afgane.

La Baza 90 de Transport Aerian din Otopeni a fost organizată o ceremonie militară şi una religioasă. La ceremonii au participat ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, dar şi rudele celor doi militari căzuţi la datorie.

”Ei au căzut luptând, cu arma în mână, salvându-i şi pe alţii, arătând ce au mai bun Forţele pentru Operaţii Speciale şi forţele noastre armate. Nici eu şi nici conducerea armatei nu avem nici un fel de ezitări că eroii noştri au căzut la datorie dându-şi viaţa pentru ţară şi pentru noi”, a declarat Mihnea Motoc, potrivit news.ro. El a făcut precizări şi despre situaţia celui de-al treilea militar, rănit în Afganistan: ”Camaradul lor, sergentul Bogdan Dragomir, este mai bine şi putem spera că ne va duce mai departe năzuinţele, aspiraţiile şi crezurile”.

Cei doi militari români ucişi în timpul unui schimb de focuri în Afganistan au fost repatriaţi
Cei doi militari români ucişi în timpul unui schimb de focuri în Afganistan au fost repatriaţi

Militarii au fost decoraţi post-mortem de Iohannis

Cei doi militari căzuţi în Afganistan au fost decoraţi, luni, de preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, preşedintele l-a decorat şi pe sergentul-major Bogdan Dragomir care a fost rănit în timpul aceleiaşi misiuni în care au fost ucişi camarazii săi. Lui Dragomir i-a fost conferită Medalia Naţională Serviciul Credincios, clasa a II-a, cu însemn pentru militari, de război.

Împuşcaţi în timpul unei misiuni de instruire a unor poliţişti

Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu, de la o unitate militară de operaţii speciale din Buzău, şi-au pierdut viaţa în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, la ora 10.45, în apropierea localităţii afgane Kandahar, în timpul unei misiuni de instruire a unor poliţişti.

Sergentul Bogdan Dragomir, rănit în incidentul din Afganistan, este internat la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania. Duminică, Ministerul Apărării a anunţat că persoanele care i-au împuşcat pe militarii români în timpul instruirii poliţiştilor afgani, în baza de pregătire din apropierea localităţii Kandahar, purtau uniforma forţelor de securitate afgane, acestea fiind primele constatări ale comisiei de anchetă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net