Ceasul de pe biroul lui Vadim s-a oprit la ora 6.27

ceas-1254578887.jpg

ceas, birou, casa, bran, vadim, deces
Ceasul din camera de lucru, din casa de la Bran, s-a oprit la ora la care s-a stins Vadim Tudor
Foto: Rareş Stelea

Familia lui Corneliu Vadim Tudor este sfâşiată de durere. Moartea fulgerătoare a „Tribunului” i-a îngenuncheat pe toţi cei dragi. Nu le vine să creadă că mâine îşi vor lua adio de la el. Cu inima strânsă, sora mai mare a lui Vadim Tudor ne-a arătat, marţi (15 septembrie), locul în care acesta îşi găsea mereu liniştea: casa de la Bran. Urma să revină aici, lângă cei opt câini ai săi şi căprioara pe care a crescut-o de mică.

Luni, la ora 18.27, inima lui Corneliu Vadim Tudor (65 de ani) s-a oprit. La fel şi acele ceasornicului pe care politicianul îl avea în camera de lucru din casa din Bran (judeţul Braşov). „Nimic nu este întâmplător pe lumea asta. Uitaţi! Ceasul s-a oprit chiar la ora la care a murit fratele meu”, ne arată Magdalena Dumitru, sora mai mare a fostului senator.

icoane-123487854.jpg

ceas, birou, casa, bran, vadim, deces
Pe pereţii sufrageriei avea o colecţie de icoane
Foto: Rareş Stelea

living-vadim-1487874454.jpg

ceas, birou, casa, bran, vadim, deces
Printre ştergarele tradiţionale româneşti şi tricolorul, “Tribunul“ avea și o masă de biliard
Foto: Rareş Stelea

În ultimul an, Vadim Tudor şi-a petrecut foarte mult timp în Bran. Îi plăceau aerul curat şi liniştea. În plus, şi aici se înconjurase de animale. Avea curtea plină: opt câini şi o căprioară, pe care o cheamă Sisi şi pe care o primise în urmă cu cinci ani de la prefectul Braşovului. „Nu exista an în care să nu vină aici cu familia, de Paşte şi de Crăciun. În ultima vreme, venea chiar mai des. În august, fuseseră toţi patru în Turcia, apoi au venit două săptămâni la Bran.

casa-bran-12545878.jpg

ceas, birou, casa, bran, vadim, deces
Politicianul îşi petrecea toate sărbătorile în casa din Bran

Făcea plimbări lungi prin zonă şi, de fiecare dată, mergea să mănânce la un restaurant cu specific chinezesc din Braşov”, ne povesteşte Magdalena Dumitru.

Scria mult, în zilele liniştite pe care le petrecea în casa de vacanţă. „Scria, se plimba şi se juca mult cu animalele. Erau inspiraţia lui. Stădea de vorbă cu ele, mai ales cu Foxy, o căţeluşă maidaneză pe care o găsise pe aici. Când venea de la plimbare, îmi spunea să dau drumul la animale ca să se joace cu ele”, mărturiseşte sora lui Vadim Tudor.

mamaie-45788151.jpg

ceas, birou, casa, bran, vadim, deces
"Avea datorii mari. Făcuse împrumuturi pentru publicaţiile pe care le deţinea" - Magdalena Dumitru, sora mai mare a lui C.V. Tudor
Foto: Rareş Stelea

Acum, casa e scufundată într-o linişte apăsătoare. Toate lucrurile au rămas aşa cum le-a lăsat el, în august, când s-a întors la Bucureşti. „E un şoc pentru noi. Îl aşteptam să revină aici. Ştiu că se simţea obosit în ultima vreme. Doina, soţia lui, mi-a spus, la telefon, că, la spital, s-a uitat în ochii ei şi i-a spus „Azi mor”. Apoi, i s-a pus o gheară în piept şi şi-a dat sufletul”, a povestit, cu vocea gâtuită, Magdalena Dumitru.

Aceasta ne-a spus că fratelui ei i s-au agravat bolile din cauza supărărilor: „Avea datorii mari. Făcuse împrumuturi pentru publicaţiile pe care le deţinea. Nu ştiu cum se va descurca familia. Fetele vor trebui să-şi găsească de lucru ca să termine facultăţile”.

caine-caprioara-454112.jpg

ceas, birou, casa, bran, vadim, deces
Căţelușa Foxy și căprioara Sisi erau cei mai buni prieteni ai lui Vadim
Foto: Rareş Stelea
Loading...

Citește și

 • sotia lui corneliu vadim tudor

  Corneliu Vadim Tudor a murit luni (14 septembrie), la vârsta de 65 de ani, în urma unui infarct. Familia politicianului este cea mai afectată de tragedie, iar multă lume se întreabă cum arată soţia lui Corneliu Vadim Tudor.

 • corneliu vadim tudor cauza decesului

  Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni (14 septembrie), la ora 18.30, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău. Cauza decesului lui Corneliu Vadim Tudor, după cum afirmă surse medicale citate de Antena 3, a fost un infarct.

 • corneliu vadim tudor

  Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viaţă luni, 14 septembrie, după ce a suferit un infarct în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

 • radu banciu

  Radu Banciu a citit ultima poezie a lui Corneliu Vadim Tudor și a comentat, în stilul său caracteristic, despre moartea liderului PRM. Corneliu Vadim Tudor a încetat din viață, luni (14 septembrie), la vârsta de 65 de ani. Reacțiile nu au încetat să apară. Una dintre cele mai intens comentate a fost cea a lui Radu Banciu. Pe burtierea emisiunii prezentate de el se putea citi: „Mortul zilei: Corneliu Vadim Tudor”.

 • corneliu vadim tudor

  Una dintre cele două fiice ale lui Vadim Tudor, Jeni, a povestit cum au decurs ultimele clipe din viaţa tatălui său. Ea a spus că, aflat în maşină înspre spital, Vadim Tudor şi-a presimţit moartea.

 • Pelerinaj la trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor, care a murit luni (13 septembrie), în urma unor stopuri cardiace. Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu fostului lider PRM o pot face la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, acolo unde se află sicriul. Printre cei veniţi marţi s-a numărat şi Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1