Cea mai tânără bunică din lume este din România. Câți ani are femeia

Ultima actualizare:

    Cea mai tânără bunică din lume are doar 23 de ani și este din RomâniaFoto: pixabay.com
Cea mai tânără bunică din lume are doar 23 de ani și este din RomâniaFoto: pixabay.com

Valeria Herdea, președintele Asociației Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF), a făcut un anunț suprinzător: cea mai tânără bunică din lume este româncă.

La doar 12 ani, tânăra devenea mamă, iar 11 ani mai târziu își ținea în brațe primul nepot.

„Suntem pe primul loc având cea mai tânără bunică din lume, avem bunică care are 23 de ani şi care a fost mamă la 12 ani. Este îngrozitor să trăieşti aşa ceva, pentru că asta înseamnă că acea mamă a fost lipsită total de mijloace de educaţie. (…) Educaţia sexuală a copiilor este esenţial ca să fie începută în şcoli”, a spus preşedintele AREPMF.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește educația copiilor. În România, consumul de alcool și avorturile, în rândul adolescenților, sunt în continuă creștere.

„Stăm prost la consumul de alcool și la utilizarea mijloacelor de contracepție, adică prevalența sarcinilor nedorite, pentru că în procente, creșterea este foarte mare. În 2016, consumul de alcool a fost cu aproape 20% mai mare decât în 2009, ceea ce este foarte mult. O chestiune care pe mine mă îngrijoreaza foarte mult este prevalența sarcinilor nedorite. În 2013, la elevele de 15-19 ani din România a fost de 53,9%, în 2016 prevalența a fost de 58%”. Asta ne aduce alte probleme legate de prematuritate, abandonul copiilor nedoriți”, a spus Sorina Pintea

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net