Cea mai mare plajă urbană din Europa se construiește pe malul Dunării, la Galați. Cum va arăta locul cu 2.500 mp de piscine

plaja-dunarea_2.jpg

proiect plaja Dunărea
Zona de aqua park va avea o suprafață de 1,3 ha
Citeste tot despre: 

Pe malul Dunării, la Galați, se lucrează intens în această perioadă la ceea ce va fi, în 2021, cea mai mare plajă urbană cu aqua parc din Europa. Plaja Dunărea va avea o suprafață de 4,3 hectare, cu 2.500 mp de piscine și 10.000 mp de plajă. Locul ar putea primi 1.000 de persoane simultan, în perfectă siguranță vizavi de recomandările sanitare.

Plaja Dunărea va fi cea mai mare din Europa

Dacă Therme a devenit celebru în 2016, fiind considerat cel mai mare complex termal din Europa (cu 10 piscine, 10 saune, 16 tobogane, toate acestea într-o adevărată grădină botanică de 2,5 ha ce cuprinde peste 800.000 de plante, printre care 1.500 de palmieri), iată că 2021 ne va aduce o nouă premieră. Plaja Dunărea se dorește a fi noua destinație de divertisment din România care să atragă atât turiști din țară, cât și de peste hotare, rutier sau fluvial pe Dunăre, cu nave de croazieră. „Odată cu acest nou proiect, vom avea în România primele două cele mai mari plaje urbane din Europa, Therme București fiind, până la deschiderea Plajei Dunărea, lider continental din punctul de vedere al ariei acoperite. O a treia plajă urbană din țara noastră care merită menționată este Plaja Grigorescu din Cluj”, explică proiectanții.

plan.general.jpg

Plaja Dunărea Galați
Aqua park-ul de 4,3 ha va fi amenajat pe malul Dunării, la Galați

Unde va fi situată

Este poziționată strategic pe malul Dunării în Galați, pe aria cunoscută gălățenilor ca fiind vechiul ștrand "La valuri", la 2 minute de mers față de Grădina Botanică. Lucrările au intrat în linie dreaptă: s-au construit toate obiectivele și s-a început montarea toboganelor, după care se va intra în faza de finisaje.

Distracție pe 43.000 de metri pătrați

Tot acest centru de distracție se întinde pe 4,3 hectare (43.000 mp). Zona de aqua park are o suprafață de 1,3 ha, cu 2.500 mp de piscine și 6 tobogane, un castel de apă, piscină cu valuri (890 mp) și spații de joacă. Zona de plajă are aproape 1 ha, iar cea de spațiu verde, unde este amenajată inclusiv zona de food court (alimentație), are 1,2 ha. Proiectul include zone de studio yoga în aer liber, șah în zonele de spațiu verde, fotbal și volei de plajă, baruri cu bibliotecă, pe lângă toate activitățile de aqua parc.

„Având în vedere exemplele de mai sus, putem spune că România este în topul european al plajelor urbane. Mai sunt zone încadrate în această categorie în marile orașe ale Europei precum Berlin, Praga, Varșovia, Londra, însă acestea nu dețin dotări de aqua parc, cu piscine și tobogane acvatice ca atracții. Prin proiectul Plaja Dunărea, orașul Galați va proiecta România în topul celor mai frumoase plaje de pe traseul Dunării, surclasând cu ușurință locații cu aceeași destinație din Viena sau Budapesta”, spune Daniela Marișcu, CEO și acționar Aqua Azur, proiectantul obiectivului.

Măsuri de prevenire a Covid-19

santier.jpg

Șantier Plaja Dunărea
În această perioadă se lucrează la proiect

Pandemia a intervenit într-un moment în care construcția proiectului a permis optimizări complete, inclusiv legate de fluxul vizitatorilor în cadrul locației. Cadrul natural și deschidea mare oferă un grad de siguranță în sine, având în vedere că toate activitățile de agrement se desfășoară afară, în aer liber. Suprafața generoasă permite distanțarea și utilizarea atracțiilor în condiții de siguranță. De asemenea, calitatea apei este monitorizată în timp real.

Loading...

Citește și

  • piscina Cornișa Aquapark&Sports Botoșani

    În ultimele săptămâni au început să se deschidă, rând pe rând, piscinele și aquapark-urile din toată țara. Însă nici aici nu trebuie să uităm că suntem în plină pandemie de coronavirus. Bălăceala fără griji și aglomerația cu care eram obișnuiți în alți ani au fost înlocuite acum de reguli stricte de protecție.

  • Cei care aţi fost deja în vacanţă la mare, dar încă vă e dor de bălăceală, puteţi petrece o zi de weekend la un parc acvatic. Aici aveţi parte de piscine, plajă, relaxare pe şezlong, dar şi distracţie pe tobogane spectaculoase.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1