Cea mai macabră afacere! Vrea să scoată 500.000 de euro din cenuşa oamenilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A deschis la Oradea cel mai modern şi mai dotat crematoriu uman din ţară. Investitorul oferă familiilor ocazia să urmărească online procesul de incinerare a celor dragi.

Orădeanul Dorin Gherghev (44 de ani) a investit 500.000 de euro pentru a face în România un crematoriu uman, aşa cum a văzut în SUA.

A început construcţia în primăvară şi a contractat o firmă din Suedia, specializată în crematorii umane. Firma suedeză a adus crematoriul încărcat pe trei TIR-uri şi l-a montat în 40 de zile.

Crematoriul din Oradea nu poluează, nu scoate fum şi nici miros. „Este un proiect pentru oameni, nu împotriva lor. Datorită temperaturilor ridicate la care are loc procesul de incinerare, dar şi a tehnologiei moderne de care dispune crematoriul, nu se degajă fum şi nici miros, lucruri de care este îngrozită lumea în special", susţine Dumitru Gherghev.

simeon stalpnicul png

Temperatura de incinerare este de 1.000 - 1.100 de grade. O persoană cu o greutate de până la 80 de kilograme este incinerată în 60 de minute, iar incinerarea unei persoane cu o greutate între 80 şi 150 de kilograme durează 90 de minute.

Incinerarea este supravegheată de camerele video, iar familia poate urmări online tot acest proces. Costul unui serviciu de incinerare se ridică la 2.150 de lei, sumă pe care familia decedatului o primeşte dacă acesta a fost asigurat.

Dacă familia solicită, persoana decedată poate fi ţinută într-unul dintre cele 16 compartimente frigorifice până la şapte zile înainte de a fi incinerat

simeon stalpnicul png

În acest preţ este inclus transportul, sicriul ecologic din brad, incinerarea, urna pentru cenuşă şi slujba religioasă. Dorin Gherghev speră să îşi recupereze repede investiţia.

În ce priveşte urna cu cenuşă, aceasta poate fi dusă acasă, poate fi îngropată, aruncată sau depozitată într-un columbar. La noi în ţară, singurul loc în care se păstrează urnele cu cenuşa morţilor incineraţi se găseşte într-un cimitir privat din Hunedoara.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net