Cea mai dură decizie a CNA: Postul OTV va fi închis în luna septembrie

Ultima actualizare:

    Dan Diaconescu
Dan Diaconescu

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aplicat cea mai drastică pedeapsă dată până acum unui post de televiziune din România.

Astfel, prin decizia ce a fost adoptată cu şapte voturi pentru şi unul împotrivă, postul OTV va fi închis începând cu data de 28 septembrie anul acesta.

Sancţiunea a fost dată întrucât postul de televiziune OTV  a continuat să transmită, în afara perioadei electorale, mesaje publicitare la adresa lui Dan Dacionescu, numit "viitorul preşedinte al României" şi a partidului fondat de acesta, Partidul Poporului.

Decizia de închidere a OTV presupune de fapt înjumătăţirea perioadei de licenţă de transmisie a postului, licenţă care ar fi expirat la data de 1 aprilie 2013. Astfel, prin sancţiunea ce prevede înjumătăţirea perioadei de licenţă, aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului, postul de televiziune OTV nu va mai emite după data de 28 septembrie.

În ultimul an, televiziunea lui Dan Diaconescu a primit nenumărate sancţiuni, printre care: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. De asemenea, postul a primit şi trei sancţiuni de întrerupere a emisiei, dintre care două au fost de 10 minute, iar ultima, dată luna trecută, a presupus întreruperea trasmisiei pentru trei ore, scrie Mediafax.

Dan Diaconescu a fost prezent la şedinţa CNA în care s-a decis închiderea postului lui, dar susţine că nu a făcut publicitate nimănui, decizie fiind doar o formă de răzbunare a preşedintelui Traian Băsescu. "Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD.

"Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a mai spus Dan Diaconescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net