Ce vilă dichisită are «directoarea şpăgară»!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

"Directoarea şpăgară" de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală are o vilă dichisită în localitatea ilfoveană Clinceni. Din salariul de profesor, bineînţeles! Păcat că, cel puţin deocamdată, Costica Vărzaru nu se poate bucura de confortul casei, întrucât se află în arest.

De la o garsonieră într-un bloc situat pe strada Nerva Traian, din Bucureşti, fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a ajuns, în ultimii ani, să locuiască într-o vilă aflată în localitatea Clinceni, judeţul Ilfov. Potrivit chiar declaraţiei sale de avere, Costica Vărzaru deţine jumătate din această vilă, construită pe o suprafaţă de 132 de metri pătraţi.

Cealaltă jumătate îi revine iubitului ei, care este consilier juridic la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Vila, formată din parter, etaj şi mansardă, are şi un garaj, este supravegheată video şi păzită de o firmă specializată. Pe lângă această vilă, "directoarea şpăgară" mai deţine împreună cu iubitul ei, potrivit declaraţiei de avere a acestuia, un teren agricol de 20.000 de metri pătraţi, în localitatea Ghimpaţi, şi două maşini, un Opel şi o Skoda.

Şi, ca să înţelegeţi mai bine din ce bani şi-au ridicat cei doi bugetari vila, în aceleaşi declaraţii de avere, se arată că venitul total în 2012 al fostei directoare a fost de 34.740 de lei, în timp ce al iubitului a fost de 13.453 lei. Trebuie spus, însă, că din aceste salarii, cei doi au de plătit şi un credit la bancă, în valoare de 42.000 de lei şi care are scadenţa în 2019. Păi, dacă aşa stau lucrurile, să tot fii profesor în România, nu? Din păcate, însă, lucrurile nu stau tocmai aşa în cazul dascălilor cinstiţi care de abia îşi întreţin familiile cu salariul pe care îl câştigă la catedră.

Costica Vărzaru a împărţit aceeaşi boxă a acuzaţilor cu Sile Cămătaru

Acuzată că a fraudat Bac-ul

Costica Vărzaru este arestată din data de 2 iulie, fiind acuzată de trafic de influenţă în scopul fraudării examenului de Bacalaureat. Procurorii şi poliţiştii au făcut, la 1 iulie, în prima zi a examenelor scrise de la Bac, percheziţii la Liceul "Bolintineanu". Potrivit procurorilor, în semestrul al doilea al anului şcolar 2012-2013, Costica Vărzaru a pretins şi primit bani de la elevi, care urmau să susţină Bac-ul, în sesiunea iunie-iulie, promiţând că va interveni la membrii comisiei pentru a le facilita promovarea examenului.

Banii, câte 500 de euro de elev, reprezentând costurile pentru petrecerea de absolvire şi "cheltuieli" pentru examen, au fost strânşi prin intermediul diriginţilor claselor terminale. Banii ajungeau la Vărzaru, care se angajase să "relaţioneze" cu profesorii supraveghetori de la probele scrise ale examenului. Banii erau daţi fie direct, fie disimulat, puşi în pachete de ţigări, ziare sau reviste, ce erau lăsate pe catedrele supraveghetorilor.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net