Ce trist! Sunt șomeri de la 19 ani

someri-2.jpg

someri locuri de munca
FOTO: arhiva
Citeste tot despre: 

Abia au terminat liceul și deja sunt șomeri. În județul Vaslui, de pildă, un sfert dintre absolvenţii de liceu din acest an s-au înscris la Agenţia de Şomaj, urmând să primească 250 de lei pe lună în următoarea jumătate de an.

În ultimii șase ani, aproape un milion de absolvenți de liceu nu au luat examenul de Bacalaureat, deci nu au putut continua studiile la o facultate. Cei mai mulți dintre aceștia sunt șomeri sau muncesc pe unde apucă.

În județul Vaslui, 714 de absolvenţi de liceu din acest an, adică un sfert dintre cei care au absolvit 12 clase, s-au înscris la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Tinerii vor primi, dacă nu vor avea norocul să fie angajaţi, câte 250 de lei pe lună în următoarea jumătate de an, scrie news.ro.

Click! spune

Pe lângă ajutorul de şomaj, absolvenţii de liceu pot beneficia gratuit de servicii de mediere, de informare şi consiliere profesională personalizată sau de asistenţă şi consultanţă pentru începerea unei afaceri proprii, precum şi de servicii gratuite de formare profesională, inclusiv contravaloarea costurilor cu abonamentele de transport în comun.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1