Ce trist! Complexul Olimp din Neptun, de 18 ani în ruină

Ultima actualizare:

    De 18 ani, stațiunea Olimp din Neptun este ”orașul părăsit” pentru că grupul de hoteluri sunt în ruinăFoto: captura youtube
De 18 ani, stațiunea Olimp din Neptun este ”orașul părăsit” pentru că grupul de hoteluri sunt în ruinăFoto: captura youtube

Românii de rând îi spuneau ”orașul interzis” pentru că în complexul Olimp din Neptun aveau acces doar nomenclaturiștii comuniști, străinii și actorii. De 18 ani, este ”orașul părăsit” pentru că grupul de hoteluri sunt în ruină.

Imagini dezolante în stațiunea-etalon de pe Litoral, Olimp – Neptun. Clădiri în pagină, uși zăvorâte, miros greu de mucegai, rugină și tencuială scorojită. De câțiva ani se tot spune că acest complex va fi complet renovat, la nivel de patru stele, dar în realitate totul este o ruină. Nici urmă de muncitor, nici un utilaj.

Asfaltul este spart, treptele sunt rupte, parcările sunt goale, iar aleile spre plajă sunt năpădite de buruieni.

”Sunt de-a dreptul furios! De 18 ani, locul ăsta este o ruină, după ce a fost un loc de vis. De aici se dădea ora exactă pe Litoral. Aici veneau străini din toată Europa, atrași de frumusețea acestei stațiuni. Punctul de vârf era complexul hotelier Panoramic - Amfiteatru- Belvedere, așezat în semicerc, cu golful în față, unde venea la plajă toată stațiunea. Clădirile aveau culori proaspete, erau curate și frumoase. Vin în fiecare an să vizitez Hotelul Panoramic și nu îmi vine să cred că se degradează continuu, fără ca cineva să facă ceva. Este absolut ireal ce se întâmplă aici! Eu am copilărit aici și știu ce petreceri erau, ce mese bogate, ce străini veneau”, ne-a declarat scriitorul Teodor Hossu-Longin, care a filmat de 1 Mai ce a mai rămas din ”perla” Litoralului.

Complexul Olimp din Neptun urma să fie redeschis în 2018

Complexul Panoramic din staţiunea Olimp este renumit pentru scene din filmele româneşti de excepţie care s-au turnat aici, în anii 1970 -1980.

Se întinde pe 59.000 mp şi are 750 de camere care mai pot fi admirate doar în filmele din perioada comunistă.

De-a lungul timpului au apărut știri despre mari investitori interesați să readucă la viață complexul hotelier Panoramic – Amfiteatru – Belvedere. Acum doi ani, un investitor important anunțase că hotelurile  din staţiunea Olimp se vor redeschide în vara lui 2018, cu circuit închis, la categoria trei şi patru stele. Complexul Panoramic urma să aibă 2.500 de locuri de cazare. Complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic a fost dat în folosinţă în vara anului 1971, iar acum zace în ruină. 

Citește și Vacanţa la mare: multe fiţe şi grătare

Citește și Ceaușescu îşi dorea să fie mumificat la fel ca Lenin. Dezvăluiri incredibile despre fostul dictator

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net