Ce trebuie să știi dacă vrei să donezi sânge pentru tragedia din club

Ultima actualizare:

    Dacă vrei să donezi sânge trebuie să știi dacă îndeplinești criteriile obligatoriifoto: Mihai Călin
Dacă vrei să donezi sânge trebuie să știi dacă îndeplinești criteriile obligatoriifoto: Mihai Călin

Numărul de oameni care și-au pierdut viața vineri seară (30 octombrie) în Clubul Colectiv a ajuns la 27. La 12 spitale din București și Ilfov au ajuns 182 de victime, dintre 146 sunt încă internate, iar 17 dintre acestea sunt în stare foarte gravă. Ministerul sănătății a făcut apel pentru donarea de sânge.

Răniții stabilizația au fost transferați la secții de chirurgie plastică. Este nevoie de donații de sânge la toate spitalele unde au ajuns victimele. Puteți dona sânge începând de sâmbătă (31 octombrie) la Spitalul de Arși, Spitalul de Urgență, Spitalul Bagdasar, Spitalul Elias și Spitalul Municipal.

Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le îndepliniți

Chiar dacă vă doriți din tot sufletul să îi ajutați pe cei răniți, trebuie să vă informați înainte, pentru a nu ajunge să încetiniți procesul. Iată ce trebuie să știți înainte de a dona sânge pentru victimele tragediei din centrul Capitalei:

Trebuie să fiți odihniți și foarte bine hidratați, înainte să donați sânge. Un detaliu foarte important este să nu comsumați alcool, tutun, grăsimi, dulciuri concentrate, medicamente. Trebuie să aveți asupra voastră un act de indentitate în original. Pentru a deveni donatori de sânge trebuie să fiți cetățeni români domiciliați în România sau cetățean al Uniunii Europene cu Reședința în România. Totodată, trebuie să îndepliniți următoarele condiții: să aveți vârste cuprinse în intervalul 18-60 de ani, greutate peste 50 de kg, puls regulat (60-100 bătăi/minut), să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni. Femile nu pot dona sânge dacă: sunt însărcintate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală. Nu trebuie să fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, iar dacă vă aflați sub tratament pentru diferite adecțiuni, nu puteți dona sânge.

De asemenea, oamenii care suferă de următoarele boli nu pot dona sânge: hepatită de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie sau alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, diabet zaharat, ulcer, boli de inimă, boli de piele, miopie forte peste (-)6 dioptrii, cancer.

Imagini de la locul tragediei

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net