Ce trebuie să faci ca să-ți confirmi locul la liceu

Ultima actualizare:

    Pentru viitorii liceeni, azi a început nebunia actelorFoto: Mediafax
Pentru viitorii liceeni, azi a început nebunia actelorFoto: Mediafax

După emoțiile examenului de Evaluare Națională și după repartizarea computerizată la licee, absolvenții de clasa a VIII, viitori liceeni, trebui acum să-și confirme locul la instituția de învățământ aleasă. Începând de azi, 13 iulie, și până pe 20 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere.

Aceste dosare se pot depune fizic (caz în care actele sunt în original), dar pot fi trimise și prin poștă sau online (cu actele în copie). Dosarul trebuie să cuprindă: cerere de înscriere; cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere; adeverință cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională; foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale) și fișa medicală. Potrivit edupedu.ro, candidații care nu își depun dosarele de înscriere în perioada 13-20 iulie sunt considerați retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate, urmând să fie utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale.

Azi încep înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Tot de luni, 13 iulie, încep înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Documentele-tip de înscriere, completate și semnate, pot fi depuse până vineri, 24 iulie, la secretariatele unităților de învățământ sau pot fi transmise prin poștă/mijloace electronice. Absolvenții claselor a XII-a vor da examenele în perioada 24 – 27 august 2020, iar primele rezultate se vor afișa la 2 septembrie. Ca de obicei, urmează perioada depunerii contestațiilor, rezultatele finale urmând să fie afișate la 5 septembrie.

Duminică, 12 iulie, au fost afișate rezultatele examenului de Bacalaureat, etapa specială (dat de elevii ce fuseseră bolnavi, în izolare sau în carantină la etapa normală a examenului). Le puteți vedea pe bacalaureat.edu.ro, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. Potrivit Ministerului Educației, rata finală de promovare în prima sesiune este de 64,5%.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net