Ce-aţi avut cu săracul cerb? L-au împuşcat ilegal şi au lăsat în urmă pielea şi copitele

Ultima actualizare:

Braconaj pe fondul de vânătoare de la Ferice, în Bihor! Un exemplar de cerb, a cărui valoare poate ajunge chiar şi la 15.000 de euro, a căzut în bătaia puştii unor bihoreni înnebuniţi după vânătoare.

După ce au doborât cerbul pe fondul de vânătoare 61 din satul bihorean Ferice, braconierii au aruncat pe marginea drumului copitele animalului, pielea şi intestinele. Împuşcăturile au fost auzite în noaptea de 7 spre 8 iulie, în jurul orei 3.00 Potrivit unor surse, la braconaj au luat patru persoane: Viorel Ienciu, paznicul fondului de vânătoare, Ioan Mateaş, Sandu Blaj şi Adrian Dumbrăveanu. Pe arma de vânătoare ar fi fost instalat un proiector care să-i ajute pe vânători să ochească prada în miez de noapte.

După ce bietul animal a fost împuşcat, a fost tranşat şi depozitat la rece. “În fiecare seară se aud focuri de armă. Vor să distrugă tot, iar paznicul, în loc să-şi facă datoria, este mâna-n mână cu braconierii”, acuză un localnic. Poliţiştii şi procurorii au luate amprente şi au ridicat mai multe obiecte pentru a fi analizate.

În pădure au fost găsite părţi ale animalului tranşat
În pădure au fost găsite părţi ale animalului tranşat

În timp ce anchetatorii susţin că aşteaptă ca prejudiciul să fie stabilit de reprezentanţii Asociaţiei Judeţeane a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Bihor, conducerea instituţiei susţine că nu a primit nici o solicitare în acest sens. “Nu am fost sesizaţi despre nici un caz de braconaj în zona respectivă. În mod normal, ar trebui ca asociaţia să se constitue parte civilă în asemenea cazuri, aşa cum prevede legea. Mă îndoiesc că paznicul de acolo ar fi implicat în aşa ceva. Am înţeles că s-a găsit ceva piele pe acolo, dar cam atât ştiu. Nu am primit nici o adresă prin care să ni se ceară o evaluare a animalului respectiv”, susţine Sorin Bronţ, directorul AJVPS Bihor. Valoarea unui cerb poate ajunge chiar şi la 15.000 de euro. 

Vezi galerie foto pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net