Ce spunea soţul lui Sevil Shhaideh despre războiul din Siria: "Nu se întâmplă nimic"

Ultima actualizare:

    Akram Shhaideh, soţul premierului propusCaptură Adevarul.ro
Akram Shhaideh, soţul premierului propusCaptură Adevarul.ro

Akram Shhaideh, soţul premierului propus, este în mijlocul unei controverse după ce s-a aflat că ar susţine regimul dictatorului sirian Bashar al-Assad. După ce o serie de mesaje publicate pe conturi de socializare au ajuns în presă, un clip cu el din 2012 pare să confirme simpatia pentru al-Assad.

În clipul publicat de adevarul.ro, Shhaideh susţine, într-o emisiune televizată, că "nimic nu se întâmplă în Siria” şi le transmite prietenilor din România că represaliile regimului de la Damasc împotriva civililor relatate de presa internaţională nu sunt adevărate, în ciuda faptului că războiul civil începuse atunci de câteva luni bune. 

„Primeam telefoane de la prieteni din România care mă întrebau: ce se întâmplă aici? Nimic nu se întâmplă. Pe alte canale ca BBC sau France 24, destul de populare, arătau că se întâmplă lucruri aici. Şi eu le spuneam prietenilor mei că, de fapt, nu asta e realitatea”, declara Akram Shhaideh la o televiziune siriană, în 2012. 

Dragnea: "Doamna Shhaideh a fost ministru, atunci nu au mai fost probleme?"

Liviu Dragnea a declarat că numirea lui Sevil Shhaideh în fruntea Guvernului nu ar fi un risc de securitate naţională. Liderul PSD le-a cerut serviciilor secrete să spună public dacă Shhaideh are vreo vulnerabilitate. „Altfel, eu o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei“, a spus Dragnea.

„Dacă cineva crede că ne poate convinge că s-ar putea refuza o propunere de premier cu asemenea pretexte slabe se înşală amarnic. Nu există niciun risc. Risc de securitate naţională a fost Guvernul Ciooloş. Aici serviciile secetere ar fi trebuit să se implice. România a pierdut miliarde de euro şi sutn convins că toate serviciile de informaţii l-au informat pe preşedinte. Restul sunt glume proaste şi pretexte inventate. Doamna Shhaideh a fost ministru. Atunci nu au avut o probelmă serviciile? Cine o cunoaşte pe Sevil ştie că este o femeie foarte serioasă şi foarte cuminte“, a spus Liviu Dragnea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net