Ce spune medicul Andrei Baciu despre demiterea sa de la Ministerul Sănătăţii

andrei_baciu.jpg

andrei baciu secretar de stat ministerul sanatatii
Dr. Andrei Baciu s-a specializat în chirurgie cardiovasculară în Franţa
Foto: arhivă personală

Numele doctorului Andrei Baciu, care în 2015 a pierdut funcţia de ministru al Sănătăţii din cauza carierei de fotomodel, este menţionat în Monitorul Oficial ca fiind noul subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Medicul a explicat însă că nu este vorba despre el, fiind doar o coincidenţă de nume şi subliniază că nu a fost demis din echipa ministrului Sănătăţii, Victor Costache.

Confuzie după publicarea în Monitorul Oficial a unei decizii, potrivit căreia Andrei Baciu ar fi fost numit subsecretar de stat la alt minister decât cel al Sănătăţii, unde face parte din echipa ministrului Victor Costache. Medicul a făcut însă clarificări pe contului lui personal de Facebook, unde explică faptul că este vorba despre o altă persoană care are acelaşi nume.

andrei_baciu_subsecretar_de_stat.jpg

andrei baciu subsecretar de stat
Andrei Baciu este fostul şef al Serviciului Comercial din cadrul Societății de Transport Public Tulcea
Foto: arhivă personală

„Decizia privind numirea domnului Andrei Baciu în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, publicată joi, în Monitorul Oficial, nu se referă la mine, ci la un alt Andrei Baciu. Este doar o coincidență de nume. Eu ocup în continuare funcția de secretar de stat al Ministerul Sănătății, în echipa ministrului Victor Costache. Luni dimineața ne revedem la Ministerul Sănătății unde vom continua proiectele începute in beneficiul pacientului și sistemului medical din Romania. Îi urez mult succes noului meu coleg Andrei Baciu", a notat medicul. 

În 2015, dr. Baciu a fost propus de fostul premier Dacian Cioloș pentru foteliul de ministru la Sănătate, însă imagini din trecutul lui profesional pe când activa în modeling l-a făcut să se retragă. 

Ministrul Victor Costache a considerat însă că medicul Andrei Baciu și-a dovedit aptitudinile profesionale în perioada în care a lucrat la numeroase proiecte de sănătate şi a devenit un apropiat al său. Baciu s-a specializat în chirurgie cardiovasculară în Franța, dar s-a întors în România, unde este președintele Asociației SOS Drepturile Pacienților.

Loading...

Citește și

  • Cătălin Botezatu a sărit furibund în apărarea lui Andrei Baciu, tânărul chirurg de doar 29 de ani, care a pierdut portofoliul de la Ministerul Sănătăţii doar pentru faptul că a profesat ca model. Botezatu îi oferă generos un loc pe podium în prezentările sale şi condamnă ipocrizia românilor.

  • andrei baciu pnl

    Fostul fotomodel Andrei Baciu, propus de premierul Dacian Cioloş la Ministerului Sănătăţii şi retras înaintea votului de învestire, s-a înscris în PNL. El a fost a fost deja numit prim-vicepreşedinte al filialei PNL Sector 1, a declarat, joi, liderul organizaţiei, deputatul Mihai Voicu.