Ce spune medicul Andrei Baciu despre demiterea sa de la Ministerul Sănătăţii

Ultima actualizare:

    Dr. Andrei Baciu s-a specializat în chirurgie cardiovasculară în FranţaFoto: arhivă personală
Dr. Andrei Baciu s-a specializat în chirurgie cardiovasculară în FranţaFoto: arhivă personală

Numele doctorului Andrei Baciu, care în 2015 a pierdut funcţia de ministru al Sănătăţii din cauza carierei de fotomodel, este menţionat în Monitorul Oficial ca fiind noul subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Medicul a explicat însă că nu este vorba despre el, fiind doar o coincidenţă de nume şi subliniază că nu a fost demis din echipa ministrului Sănătăţii, Victor Costache.

Confuzie după publicarea în Monitorul Oficial a unei decizii, potrivit căreia Andrei Baciu ar fi fost numit subsecretar de stat la alt minister decât cel al Sănătăţii, unde face parte din echipa ministrului Victor Costache. Medicul a făcut însă clarificări pe contului lui personal de Facebook, unde explică faptul că este vorba despre o altă persoană care are acelaşi nume.

Andrei Baciu este fostul şef al Serviciului Comercial din cadrul Societății de Transport Public Tulcea
Andrei Baciu este fostul şef al Serviciului Comercial din cadrul Societății de Transport Public Tulcea

„Decizia privind numirea domnului Andrei Baciu în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, publicată joi, în Monitorul Oficial, nu se referă la mine, ci la un alt Andrei Baciu. Este doar o coincidență de nume. Eu ocup în continuare funcția de secretar de stat al Ministerul Sănătății, în echipa ministrului Victor Costache. Luni dimineața ne revedem la Ministerul Sănătății unde vom continua proiectele începute in beneficiul pacientului și sistemului medical din Romania. Îi urez mult succes noului meu coleg Andrei Baciu", a notat medicul. 

În 2015, dr. Baciu a fost propus de fostul premier Dacian Cioloș pentru foteliul de ministru la Sănătate, însă imagini din trecutul lui profesional pe când activa în modeling l-a făcut să se retragă. 

Ministrul Victor Costache a considerat însă că medicul Andrei Baciu și-a dovedit aptitudinile profesionale în perioada în care a lucrat la numeroase proiecte de sănătate şi a devenit un apropiat al său. Baciu s-a specializat în chirurgie cardiovasculară în Franța, dar s-a întors în România, unde este președintele Asociației SOS Drepturile Pacienților.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net