Ce spun detectivii români despre cum au filat-o spionii israelieni pe Kovesi

Ultima actualizare:

    Detectivii particulari de la Confident spun că spionii israelieni nu au acționat legal în țara noastră
Detectivii particulari de la Confident spun că spionii israelieni nu au acționat legal în țara noastră

”Nici o demnitate publică nu poate fi urmărită de firme private”. Asta spune un detectiv român, vechi în branșă, care ne-a explicat care sunt regulile pe care trebuie să le respecte spionii plătiți ca să nu ajungă după gratii.

Povestea spionilor israelieni, care au urmărit-o pe Laura Codruța Kovesi, nu este văzută cu ochi buni de detectivii din țara noastră.

Ei spun că nu poți urmări oricum o persoană, cu atât mai mult cu cât deține o demnitate publică.

Nu poți urmări persoane cu demnitate publică

”Cei care au funcții în stat pot fi spionați doar de serviciile secrete ale statului respectiv. Firmele private de detectivi nu au voie să facă așa ceva, în nici o țară din lume. Israelienii au încălcat legea din start, deci nu pot spune că au acționat legal, așa cum încearcă să ne convingă”, ne-a declarat Vasile Cireș, directorul Biroul de Detectivi Particulari Confident. 

Detectivii, obligați să anunțe Poliția

El spune că meseria de detectiv o poate face oricine, dacă are aptitudini de spion, a urmat un curs în acest sens și este autorizat. Doar că nu-și poate exercita misiunea oriunde și oricând.

”De la 20 de ani poți ajunge detectiv. Experiență nu se cere, trebuie să ai fler și licență. Restul înveți pe parcurs. O persoană fizică poate fi urmărită doar în spațiul public, cum intră în curte te-ai oprit. Nici măcar ambiental nu o poți intercepta. În plus, înainte să începi o investigație ești obligat să mergi la Poliție, să te legitimezi, să-ți declari identitatea și să anunți perioada în care îți desfășori activitatea. E clar că israelienii prinși nu au făcut asta, pentru că polițiștii i-ar fi oprit din start. Nu aveau voie să-l fileze pe șeful DNA, este demnitate publică. Și cu telefoanele au greșit. Unele sunt publice, dar altele sunt la secret, protejate și să nu mai vorbim despre faptul că au spart mail-uri. E clar că ce au făcut intră în sfera penalului”, explică Cireș, care este detectiv autorizat din 2005.

Ipoteză interesantă despre misiunea israelienilor

El vine cu o ipoteză interesantă. Ca firma Black Cube din Israel să nu fi fost angajată de cineva sus pus, așa cum susține, ci să fi început filajul din proprie inițiativă, pentru ca mai apoi să vândă informațiile și fotografiile și chiar să șantajeze. Asta în cazul în care ar fi aflat ceva compromițător.

Spionii, arestați

Ron Weiner şi David Geclowicz, doi tineri angajați al firmei Black Cube, au fost arestați preventiv pe 3 aprilie, fiind acuzați  de DIICOT că au hărţuit familia Codruței Kovesi, au spionat-o pe aceasta și au obținut fraudulos informații din casuțele poștale ale rudelor sale. Astăzi, pentru un alt spion israelian, care face parte din dosar, DIICOT  a cerut arestarea în lipsă.

Vorbim despre Yossi Barkshtein, tot angajat al firmei Black Cube.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net