Ce sfânt sărbătorim azi. Mulţi români îi poartă numele

Ultima actualizare:

    Sute de mii de români poartă numele sfântului
Sute de mii de români poartă numele sfântului

Dacă nu știați, vă spunem noi. Astăzi este Sfântul Daniel, iar la Patriarhia Română, va avea loc un Te Deum special pentru onomastica ÎPP Daniel.

În ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Daniel, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel sărbătorește ziua onomastică. Cu acest prilej, de la ora 11.30, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată o slujbă de Te-Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru ocrotirea şi ajutorul dăruite Preafericirii Sale în slujirea Bisericii Ortodoxe Române şi a poporului român.

Vor participa ierarhi ai Sfântului Sinod, membrii Permanențelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, profesori de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul şi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Bucureşti, protopopi, stareţi şi stareţe din Bucureşti, Prahova şi Ilfov, preoţi şi credincioşi.

La mulți ani tuturor românilor care poartă numele de Daniel și Daniela!

Cine a fost Sf. Daniel

Sfântul Proroc Daniel a fost dus rob în Babilon împreună cu alţi tineri, din porunca lui Nabucodonosor al II-lea (605-562 î.Hr.).

Cu toate că a deprins limba, scrierea şi toată ştiinţa vremii, nu şi-a uitat credinţa strămoşilor. Daniel şi tinerii Anania, Azaria şi Misail au fost puşi în dregătorii înalte la curtea împăratului.

Ca dregător, Daniel şi-a dovedit înţelepciunea: a salvat de la moarte pe nevinovata Susana şi a tălmăcit visul împăratului legat de o statuie care prorocea despre Mesia.

În cartea scrisă de el, a istorisit şi despre cei trei tineri aruncaţi în cuptorul cu foc. Lui Belşaţar, ultimul împărat din neamul caldeilor, i-a tălmăcit arătarea de la Dumnezeu a celor trei cuvinte: „Mene, techel ufarsin".

A rămas în mare cinste şi sub împăraţii persani Cirus al II-lea cel Mare şi Darius I, nu s-a întors în ţară cu fraţii săi iudei eliberaţi la porunca lui Cirus pentru că n-a vrut să-i lase singuri pe cei care nu puteau pleca.

Atunci a avut şi visul celor şapte săptămâni de ani (500 de ani) până la venirea lui Mesia şi, tot atunci, prorocul a fost aruncat în groapa cu lei, de unde a ieşit nevătămat.

S-a mutat cu pace la Domnul, la adânci bătrâneţi.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net