Ce se va întâmpla cu violatorul handbalistelor

Ultima actualizare:

    Ion Țibru, alături de lotul pe care-l pregătea
Ion Țibru, alături de lotul pe care-l pregătea

Magistrații de la Curtea de Apel Bucureşti sunt așteptați să dea o decizie finală cazul antrenorului acuzat că şi-a violat şapte eleve. Prima instanță la condamndat pe Ion Ţibru la 30 de ani de pușcărie.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pronunţarea sentinţei de trei ori până acum. Pronunţarea în acest dosar a fost stabilită iniţial pentru 15 februarie, dar magistraţii au amânat-o pentru 2 martie, dată la care a intervenit o nouă amânare, pentru joi, 9 martie.

La termenul de joi, magistraţii au anunţat că vor da o decizie astăzi. Judecătoria Sectorului 4 l-a condamnat, în 19 iulie 2016, pe antrenorul de handbal Ion Ţibru la 30 de ani de închisoare pentru că şi-ar fi violat şapte dintre elevele pe care le pregătea la un club din Bucureşti.

"Contopeşte pedepsele cu închisoarea aplicate prin prezenta sentinţă penală, urmând ca petentul să execute pedeapsa cea mai grea, de opt ani de închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, adică 27 de ani şi patru luni, urmând ca, în final, petentul să execute pedeapsa rezultantă de 30 de ani de închisoare", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Obligat să plătească daune morale de până la 10.000 de euro

Ţibru a fost obligat şi ca, în solidar cu părţile responsabile civilmente Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Handbal, Asociaţia Municipală de Handbal Bucureşti şi Asociaţia Club Sportiv Bucureşti, să le plătească celor şapte fete, cu titlu de daune morale, sume cuprinse între 2.000 şi 10.000 de euro.

Totodată,  magistraţii i-au interzis lui Ion Ţibru, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a ocupa funcţia de antrenor, de a exercita profesia de profesor de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a comunica cu victimele.

Instanţa a hotărât şi prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice ale acestuia în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Ar fi abuzat 7 eleve de 11-14 ani

Antrenorul Ion Ţibru, în vârstă de 66 de ani, a fost trimis în judecată, în octombrie 2015, pentru 27 de infracţiuni de viol şi trei infracţiuni de corupere sexuală a minorilor.

Potrivit procurorilor, antrenorul ar fi violat şapte fete, cu vârste între 11 şi 14 ani, în timpul cantonamentelor sau la locuinţa sa din Bucureşti.

Ion Ţibru se află în arest preventiv din iunie 2015.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net