Ce se mai intamplă cu procesul fostului ministru Daniel Chițoiu, acuzat că a ucis doi oameni într-un accident de mașină

Ultima actualizare:

    Daniel Chițoiu a fost ministru al Finanțelor în perioada 2012-2014 și este acuzat de producerea unui accident soldat cu moartea a doi oameni
Daniel Chițoiu a fost ministru al Finanțelor în perioada 2012-2014 și este acuzat de producerea unui accident soldat cu moartea a doi oameni

Daniel Chițoiu, fost ministru al Economiei și lider ALDE, a fost implicat pe 26 decembrie 2019, într-un accident mortal pe DN7 între Pitești și Râmnicu Vâlcea pe raza localității Zamfirești. Mașina pe care o conducea acesta, un Audi a lovit un Logan în care se aflau trei persoane. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani, soţii Elisabeta şi Haralambie Pristavu, au murit în urma impactului, iar o rudă a lor, Viorica Popescu, a fost grav rănită.

În urma accidentului, Daniel Chiţoiu fost ministru al Finanțelor și secretar general al ALDE, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de ucidere din culpă. Procesul lui bate pasul pe loc, de 5 luni, în Camera Preliminară din cauza unor cereri de amânare relatează curier.ro.

Ce se întâmplă cu dosarul Chițoiu

Dosarul cu numărul 11286/280/2020 a fost înregistrat pe data de 13 august pe rolul Judecătoriei Pitești, Daniel Chiţoiu fiind judecat sub acuzaţia de ucidere din culpă. A fost trimis în Camera Preliminară unde de atunci au fost date două amânări. Prima a fost solicitată de către inculpat pe data de 9 noiembrie „ în vederea recomunicării rechizitoriului la adresa menţionată de către inculpat în cererea depusă la dosar”. Termenul de judecată a fost pe data de 20 ianuarie, când s-a dat o nouă amânare, la cererea inculpatului prin avocatul său, următoarea şedinţă de judecată urmând să aibă loc pe data de 7 aprilie.

Daniel Chițoiu s-a înțeles cu victima care a scăpat

Fostul ministru a reuşit să o convingă pe femeia rănită grav, ruda soţilor Haralambie, ucişi în accident, să îşi retragă plângerea. Astfel, victima Viorica Popescu (singura rămasă în viaţă), soţul şi fiul acesteia, nu s-au mai constituit părţi civile în proces, cei trei înaintând cerere de renunţare la judecată pe data de 20 noiembrie, fix în aceeaşi zi când Daniel Chiţoiu cerea o altă amânare. Este posibil ca cei trei să-şi fi exprimat pretenţiile civile prin avocatul fostului ministru şi să fi primit despăgubiri care i-au convins să renunţe la proces. Astfel din cele 11 părţi civile, au rămas doar rudele soţilor Pristavu, decedaţi în urma accidentului, dar şi Serviciul de Ambulanță Argeș, Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul Clinic de Urgență București (care au depus deja cereri cu sumele ce urmează a fi acordate ca despăgubiri materiale) și firma de asigurări Generali.

Mașina condusă de Daniel Chițoiu a lovit în plin un Logan în care se aflau trei persoane
Mașina condusă de Daniel Chițoiu a lovit în plin un Logan în care se aflau trei persoane

Ce spune expertiza accidentului în care a fost implicat Daniel Chițoiu

”Daniel Chițoiu având un comportament neatent, la abordarea circulaţiei pe un sector de drum la intrarea într-o curbă periculoasă la dreapta, cu posibile preocupări de natură a-i distrage atenţia- astfel, nu se explică motivele pentru care nu a păstrat trasa sa normală de mers spre Piteşti- pentru moment conducătorul autoturismului Audi A5 (n.red. Daniel Chiţoiu) a pierdut controlul asupra traiectoriei de mers, acţiune finalizată cu pătrunderea pe contrasens şi surprinderea conducătorului autoturismului marca Dacia Logan. În aceste condiţii, în momentele imediat următoare a avut loc un impact violent frontal”, se arată în expertiza tehnică realizată la cererea Parchetului din Argeş, depusă la dosarul care a fost trimis în instanţă și citată de curier.ro.Documentul mai arată că mașina Logan în care se aflau cele trei victime circula regulamentar.”Victima a circulat regulamentar, cu o viteză de 54 km/ h, în momentele premergătoare producerii impactului, pe banda sensului său de mers spre Râmnicu Vâlcea, fiind surprins de apariţia intempestivă a autoturismului Audi A5. (…) Inculpatul Daniel Chiţoiu, conducătorul autoturismului Audi A5, dispunea de posibilităţi tehnice a de evita producerea accidentului, dacă adopta o manieră de conducere prin care îşi menţinea controlul asupra traiectoriei de mers a autoturismului, fără posibile preocupări de natură a-i distrage atenţia, nemaifiind întrunite premisele pierderii controlului asupra traiectoriei de mers a autoturismului şi pătrunderea pe sensul opus de mers”

Citiți și

VIDEO Fostul ministru Daniel Chițoiu, implicat într-un accident mortal în a doua zi de Crăciun

Ipoteză nouă în cazul accidentului provocat de Chițoiu. Fostul ministru vorbea la telefon

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net